Met de opgehangen wielershirts en sfeeracties heerste er een Tour de France-sfeertje in De Wiersse. Foto: Jan Hendriksen,
Met de opgehangen wielershirts en sfeeracties heerste er een Tour de France-sfeertje in De Wiersse. Foto: Jan Hendriksen, (Foto: )

'Tour de France' sfeertje in de Wiersse tijdens Ronde van de Achterhoek

RUURLO/VORDEN - Er heerste zondag op de gemeentegrens van Berkelland en Bronckhorst aan de Wiersserallee tijdens de Ronde van de Achterhoek een heus 'Tour de France'-sfeertje. Met dank aan de Lochemse Wieler Club (LWC) De Paaschberg. Ook burgemeester en wielerfanaat Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland had zich met zijn gezin 'genesteld' op dit unieke onverharde gedeelte van het parcours.

Door Jan Hendriksen

Leden van LWC de Paaschberg hadden over de Wiersserallee ter hoogte van de voormalige zuivelfabriek De Wiersse wielershirts gehangen en waren ook van de partij met hun promotiecaravan. Met loeiende sirenes werden de tourkaravaan en de rijders door de leden van De Paaschberg bij hun doorkomst onthaald.
De actie diende ter promotie van de toertocht 'Strade Bianche Achterhoek', ook wel de Witte Cross genoemd, die op 29 september wordt verreden. "Deze tocht houden wij voor de derde keer als Memorial-evenement voor Gijs Verdick. Gijs was een talentvol wielrenner uit Laren die hield van de Achterhoek en haar schoonheid. In 2016 overleed hij, pas 21 jaar jong,aan een hartaanval, tijdens een wedstrijd in Polen. Met onze toertocht gedenken wij hem en willen we de deelnemers de schoonheid van de Achterhoek laten zien en beleven", zegt Joost Troost van De Paaschberg.
De tocht gaat voor
zeventig procent over onverharde wegen, zandwegen, grind en klinkers en start en finisht in Openluchttheater De Zandkuil in Lochem. Deelname aan de tocht kan enkel via voorinschrijving. Gekozen kan worden uit drie afstanden: 65, 110 of 150 kilometer. Inschrijven via de NTFU of onderstaande website.

www.stradebiancheachterhoek.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden