Aan de tentdienst verleenden koor Schouder aan Schouder en de Achterhookse Folkloredansers hun medewerking. Foto: Jan Hendriksen.
Aan de tentdienst verleenden koor Schouder aan Schouder en de Achterhookse Folkloredansers hun medewerking. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

'Naast 'veurgangers' hebben we ook 'gangmakers' nodig voor een feest'

RUURLO –"Vandaag gaan we het leven vieren. 'Het is feest'. Dit is namelijk het thema van deze tentviering onder de vleugels van de Raad van Kerken van Ruurlo en Barchem. De kerken lopen 'leeg'. Maar dat wil niet zeggen dat wij niet meer geloven. Vandaag krijgen we de boodschap mee van het leven een feest te maken. Jullie zijn onze feestgangers en wij hopen dat wij jullie mee mogen nemen in dit feestelijke gebeuren."

Door Jan Hendriksen

Met deze woorden verwelkomde voorzitter en 'prekebuul' Harry Kasteel van de Raad van Kerken Ruurlo – Barchem zondag de bezoekers aan de tentdienst die op het Kerkplein in het kader van de Reurlse Zommerdagen plaatsvond. Voorgangers in de dienst, waaraan koor Schouder aan Schouder en de Achterhookse Folkloredansers hun medewerking verleenden, waren Margriet te Morsche en Christine Scholten. "Maar naast 'veurgangers' hebben we ook 'gangmakers' nodig. En die 'gangmakers' zijn jullie", zo sprak Kasteel richting de kerkgangers. Harry Kasteel stond tijdens zijn welkomstwoord ook even stil bij degenen die jammer genoeg niet op het 'feest' konden zijn omdat ze ziek, oud of een ongeluk hebben gehad. Het is een goed gebruik iets mee te nemen naar een feest. Daarom hadden de organisatoren een ieder gevraagd om iets mee te brengen. Naast de nodige 'feestslingers' en enkele bloemen hadden talloze bezoekers een eigen baksel of gekochte koek(en) voor bij de koffie en thee meegebracht. Dat was zoveel dat de overgebleven lekkernij nadien aan de Voedselbank Oost - Achterhoek werd geschonken. De tentdienst vormde het tweede evenement in het kader van de Reurlse Zommerdagen 2019 die zaterdagavond op het Kerkpelin van start ging met een Vakantieborrel met muzikale medewerking van de band HIKE. Maandagmiddag vond vanaf het Kerkplein de brandweermiddag voor de jeugd plaats en vandaag (dinsdag) vormde(n) 'Fiets de boer op' en een korenavond het programma. De Reurlse Zommerdagen worden woensdag afgesloten met een feestelijke braderie en folkloredag die in het teken staan van veertig jaar braderie in Ruurlo.

Meer berichten