Allerlei activiteiten gaan van start bij de KunstKring. Foto: PR
Allerlei activiteiten gaan van start bij de KunstKring. Foto: PR

Wervelende start van seizoen bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Het seizoen is begonnen voor KunstKring Ruurlo en dat is goed te merken aan het aanbod. Zo is er de cursus 'Zingen met Ziel en Zaligheid' door Yvon Taken op acht donderdagmiddagen vanaf 5 september en het open atelier wolvilten maandelijks op vrijdagmiddag vanaf 6 september. De locatie is, als vanouds, het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5, in de theaterzaal met uitstekende akoestiek en in haar eigen praktische atelier.

De bevlogen zangdocente Yvon Taken wil haar cursisten graag laten ervaren hoe plezierig het is om samen te zingen. Door samen te zingen, komt het stofje oxytocine vrij. Die stof zorgt ervoor dat gevoelens van empathie versterkt worden; de band die je met anderen voelt, wordt hechter. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: stemgebruik, stemontwikkeling, stemexpressie, stembeleving en stemsamenwerking. Iedereen, die het fijn vindt om te zingen, is van harte welkom.
En aan het einde van de cursus wordt er een mini-concert voor genodigden gegeven.

In het open atelier kan men de eeuwenoude techniek van het wolvilten beoefenen zonder aanwezigheid van een docent, maar wel met de stimulerende ondersteuning in woord en –waar nodig– in daad van de andere deelnemers. Wat maakt meedoen aan een open atelier zo leuk? Van de deelnemers horen de organisatoren dat het samen creatief bezig zijn en het van elkaar leren een sfeer creëert, die heel aanstekelijk en motiverend werkt. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om met collega-vilters een middag door te brengen. Later in de maand zal de cursus wolvilten starten.

Meer informatie over de cursussen is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo of telefonisch bij Lieneke Tanis, tel. 0651609497 of via cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl.


www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden