CineBreng wordt CINEbieb

BERKELLAND - Vanaf september gaan de filmvrijwilligers van de Bibliotheken zich weer volop inzetten om bezoekers mooie avonden te bezorgen. Er is een programma samengesteld voor de Bibliotheken in Borculo, Ruurlo, Eibergen, Neede en Groenlo. Voorheen werd dit gedaan onder de naam CineBreng, vanaf dit seizoen wordt CINEbieb de naam. De films die gedraaid worden zullen vanaf heden aangekondigd worden op de website en in Achterhoek Nieuws Berkelland.

Programma
Op donderdag 5 september, om 20.00 uur, is in de Bibliotheek Neede 'De Dirigent' te zien.
Amerika 1926: De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen.
Op vrijdag 13 september, om 20.00 uur, wordt in de Bibliotheek Borculo 'Beautiful Boy' vertoond.
Beautiful Boy, gebaseerd op de memoires annex bestsellers van The New York Times-journalist David Sheff en diens (ex-)junkiezoon Nic, vertelt twee verhalen. Het ene gaat over een zoon (Timothée Chalamet) die alles lijkt te hebben waar je gelukkig van wordt maar desondanks zijn heil zoekt in crystal meth. Het tweede verhaal gaat over zijn vader (Steve Carell). Hij doet er werkelijk alles aan om zijn verslaafde tienerzoon te helpen, maar uiteindelijk is hij machteloos.
In twee vestigingen (Eibergen en Ruurlo) is de film 'Green Book te zien. In Eibergen is dit op woensdag 18 september, om 19.30 uur. De Bibliotheek Ruurlo is op vrijdag 27 september (20.00 uur) aan de beurt.
Don Shirley is een succesvol pianist die op tournee gaat door het zuiden van de Verenigde Staten. Niets bijzonders zou men zeggen, ware het niet dat het 1962 is, en Don van Afro-Amerikaanse afkomst is. Om zijn gevaarlijke missie te vergemakkelijken, maakt hij gebruik van een speciale reisgids, 'the Green Book'.

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Voor het totale overzicht van alle films zien, kan men terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.
Toegangskaartes voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is 6,00 euro per persoon, leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.
Na de film wordt er een consumptie aangeboden en kan men onder het genot van dit drankje nog even napraten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden