De deelnemers aan de Barchemse Paardenvierdaagse zullen zowel donderdag als zaterdag de Slinge doorwaadden. Foto: Gradus Derksen.
De deelnemers aan de Barchemse Paardenvierdaagse zullen zowel donderdag als zaterdag de Slinge doorwaadden. Foto: Gradus Derksen. (Foto: )

Recorddeelname aan Barchemse Paardenvierdaagse

BARCHEM – Een record aantal van 120 deelnemers heeft zich ingeschreven voor de elfde editie van de Barchemse Paardenvierdaagse die de Barchemse Menclub de Bergmenners van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 augustus vanaf Recreatiecentrum De Heksenlaak organiseert. Tachtig procent van de deelnemers bestaat uit aanspanningen. Een vijfde deel rijdt de vierdaagse 'onder het zadel'.

Door Jan Hendriksen

Bestuurslid en commissielid van de vierdaagse van Menclub de Bergmenners Theo van Leeuwen uit Ruurlo heeft geen verklaring voor de recordinschrijving. "We hebben geen extra reclame gemaakt voor de vierdaagse. Maar de positieve reacties van de deelnemers aan de voorgaande editie heeft denk ik via mond-tot-mondreclame geleid naar een record aantal deelnemers. Daarnaast verwachten we nog enkele tientallen dagdeelnemers. En daarmee bereiken we ook bijna het maximale aantal deelnemers. Want veel groter willen we niet groeien." Dagelijks hebben de organisatoren voor een route van rond de dertig kilometer rondom Barchem gezorgd. Iedere morgen kan er vanaf 9.30 uur gestart worden vanaf De Heksenlaak. Woensdag gaat de rit richting het Lochemse/Vordense natuurgebied Het Grote Veld waar van 10.30 tot 13.00 aan de Dwarsdijk 3 in Lochem en van 11.30 tot 14.00 uur aan de Vennemansweg 2 in Vorden een rustpauze is waar men een kijkje kan nemen. Donderdag gaat de rit richting Ruurlo en Borculo waar respectievelijk van 10.30 tot 13.00 uur aan de Kooiersdijk 1 en van 11.30 tot 14.00 uur aan de Wessel van Eyllaan 8 een rustlocatie is. Rond het middaguur gaan de deelnemers die dag aan de Lintveldseweg in Beltrum door de doorwaadbare plaats in de Slinge. Vrijdag is de rit richting Vorden en Ruurlo uitgezet. De rustlocaties op deze dag vinden dan plaats aan de Rommelderijk 1 in Vorden (10.30 tot 13.00 uur) en aan 't Gotinkveldweg 2a in Ruurlo (11.30 tot 14.00 uur). Zaterdag op de slotdag wordt richting Geesteren en Borculo 'gekoerst'. De rustlocaties zijn dan te vinden aan de Stoffersweg2/4 in Geesteren (10.30 tot 13.00 uur) en bij de doorwaadbare plaats aan de Lebbenbruggedijk in Borculo (11.30 tot 14.00 uur) waar de aanspanningen en de deelnemers 'onder het zadel' weer de Slinge zullen doorwaden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden