Jeanet Bosman (tweede van rechts) in de 'kroeg' in de Plus. Foto: PR
Jeanet Bosman (tweede van rechts) in de 'kroeg' in de Plus. Foto: PR

Ruurlose neemt na 32 jaar afscheid als supermarktmedewerkster

RUURLO – Een bombardement aan bedankjes, felicitaties, cadeaus en kaarten ontving ze de afgelopen week. Vrijdag 9 augustus op haar allerlaatste werkdag had Thom Kogelman met de spullen van De Tapperij voor een heel gezellige en originele 'afscheidshoek' in de supermarkt gezorgd. Daar konden de klanten na 32 jaar in een 'kroegsfeertje' afscheid nemen van supermarktmedewerkster Jeanet Bosman-Wesselink. "Ik ga aan de andere kant van de weg bij café-restaurant De Tapperij werken", zo verklaart de Ruurlose terwijl één van de vele vaste klanten haar bedankt voor de jarenlange prettige samenwerking, goede service en haar veel succes wenst met de nieuwe uitdaging. Jeanet Bosman (51), ofwel Jet, gaat bij De Tapperij aan de slag als 'interieurcoördinator'.

Door Jan Hendriksen

Jaenet had op de laatste werkdag 's morgens niet haar wit - groene supermarktschort aangetrokken. "Dat vond ik niet nodig. Het zou een bijzondere laatste werkdag worden." En dat werd het ook. Nadat vorige maandag het vertrek via de Facebookpagina van Plus Kogelman wereldkundig was gemaakt ontstond er een bombardement aan berichten op sociale media waarin Jeanet werd bedankt voor haar jarenlange prettige samenwerking en werd haar veel succes gegund bij De Tapperij. Jeanet Bosman begon als vakantiehulp bij de supermarkt van Jan Brinkerink aan de Borculoseweg. "Ik had de studie van textiel en warenkennis op willen pakken. Maar na twee jaar kon ik in vaste dienst bij Brinkerink komen omdat er iemand met zwangerschapsverlof ging. En die studie leek me uiteindelijk ook niet alles. En van die keus heb ik achteraf geen spijt van gehad." Daarna trad Jet in dienst van Herman Walgemoet om vervolgens 22 jaar supermarkt Kogelman te dienen. Ze vervulde tot voor drie jaar geleden de functie van hoofdcaissière. Kenmerkend is haar snelle scanning van de producten. Jeanet weet namelijk precies waar de scancoderingen zitten. Ze werd dan ook wel omschreven als de 'snelste supermarktcaissière' van de Achterhoek. Ook wist ze van (bijna) alle klanten of ze koop- of actiezegels wensen. Want Jeanet bouwde in al die jaren een vaste band met haar klanten op. "Mensen vertelden je soms vertrouwelijke dingen. Maar ik heb altijd alles voor me gehouden." De keus om de kassa vaarwel te zeggen was geen gemakkelijke. "Daar heb ik wel enkele nachtjes over moeten slapen. Ik vond het nog ontzettend leuk bij Kogelman. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Die werd mij door Hans Ribbers aangeboden en die heb ik met beide handen aangegrepen. Het was niet gemakkelijk om de keuze aan Thom en Yvonne Kogelman en mijn collega's kenbaar te maken. Maar iedereen had volledig begrip voor mijn beslissing."

Bedankkaarten
Intussen wordt de mand met kaarten die in de 'kroeg' staat steeds voller. Men kon vrijdag namelijk een leuke originele 'bedankkaart' aan Jeanet geven. De leukste en origineelste wordt door Plus Kogelman beloond met een cadeaucheque van honderd euro. Jeanet mag de kaart uit kiezen die haar het meest aanspreekt en de schrijfster/schrijver ervan ontvangt dan de cadeaucheque. "Maar dat is een hele moeilijke keuze. Ze waren allemaal stuk voor stuk lief en origineel", zo laat Jeanet weten terwijl de volgende klant haar komt bedanken voor de jarenlange service. En daar bloost Jeanet best wel een beetje van.

Facebookberichten
Hieronder een tweetal Facebook berichten die te lezen waren naar aanleiding van het vertrek van Jeanet Bosman bij supermarkt Plus Kogelman. Gerdi de Roo-Cribbelier: "Wat jammer dat je weggaat bij de Plus....zoals velen voor mij al schreven, was/ben jij een prettig mens met aandacht voor jouw klanten. Je wist ook wie koopzegels wilde...Ik wens jou veel succes en plezier in je nieuwe baan. Ik ben onderweg naar huis vanaf mijn vakantieadres, dus weet niet of ik het red om een kopje thee te komen drinken....je zal 'aanloop' genoeg hebben...." Dirrie Bottinga-Nijhuis: "Jeanet.... Jet...zoveel bewondering en respect voor jou. Alert, altijd attent, behulpzaam, empathisch naar de klant toe. Ik ken je al vanaf de tijd bij de supermarkt Walgemoet. Het ga je goed meid, we zullen elkaar vast en zeker nog vaak zien."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden