Van links naar rechts Kees Koolschijn, Jo Kloosters, Raph Schouten, Han ten Brinke en Anouk Meerbeek. Foto: PR
Van links naar rechts Kees Koolschijn, Jo Kloosters, Raph Schouten, Han ten Brinke en Anouk Meerbeek. Foto: PR

Leden adviescommissie stellen zich voor

Algemeen

BERKELLAND - Het Berkellands Naoberfonds gaat op 1 september 2019 van start. De subsidieregelingen zijn vastgesteld. Na een sollicitatieprocedure zijn in de adviescommissie van het Berkellands Naoberfonds benoemd: Han ten Brinke uit Neede, Raph Schouten uit Eibergen, Kees Koolschijn uit Ruurlo, Jo Kloosters uit Borculo en Anouk Meerbeek uit Ruurlo.

Iedereen met een plan voor het verbeteren van de leefbaarheid van zijn of haar omgeving kan vanaf 6 september iedere vrijdagochtend terecht op het spreekuur dat in het gemeentehuis in Borculo wordt gehouden. Inwoners kunnen zonder afspraak terecht. Johan Godschalk (ideeëndokter) helpt een idee voor te bereiden, zodat de beoordeling bij de adviescommissie soepel zal verlopen. Dit fonds heeft als doel de leefbaarheid in de gemeente te vergroten. Jaarlijks is er een budget van € 100.000,- beschikbaar voor goede ideeën van inwoners, verenigingen of stichtingen of andere organisaties. Ideeën die gehonoreerd kunnen worden leveren een positieve bijdrage aan de Berkellandse samenleving, hebben aantoonbaar draagvlak in de wijk of buurt. Ook zijn ze bij voorkeur overdraagbaar naar andere kernen van de gemeente en hebben geen winstoogmerk. Het minimale bedrag voor een bijdrage uit het fonds is 250 euro en het maximale bedrag is 25.000 euro.

De leden van de adviescommissie stellen zichzelf even voor.

Han ten Brinke
"Ik ben Han ten Brinke, getrouwd en vader van drie. In mijn professionele leven ben ik dierenarts. Sinds 2013 mag ik mij inwoner van het pittoreske Lochuizen noemen. Met mijn inbreng in de Naoberfonds-adviescommissie denk ik bij te kunnen dragen aan het op poten zetten van initiatieven die van Berkelland een nog fijnere woonplek gaan maken. Mijn praktische mentaliteit komt daarbij vast goed van pas."

Anouk Meerbeek
"Hallo, ik ben Anouk, 24 jaar en woon in het buitengebied van Ruurlo. Sinds drie jaar zit ik in de organisatie van Reurpop. Ik heb veel zin om deel uit te maken van de adviescommissie; kom maar door met die toffe ideeën! Laten we Berkelland samen nog wat leuker, gezelliger en leefbaarder maken voor jong en oud, en alles daar tussen in. Daar probeer ik met Reurpop al het een en ander aan te doen. Je hoeft écht niet alleen naar de 'grote stad' voor de leuke evenementen, die zijn ook gewoon in onze eigen gemeente te vinden!"

Kees Koolschijn
"Ik vind het belangrijk dat inwoners van Berkelland ideeën en initiatieven in het kader van leefbaarheid kunnen uitvoeren en daarin, indien nodig ondersteund kunnen worden. Die leefbaarheid kan vertaald worden op alle gebieden, van groot tot klein. Het belangrijkste daarbij is dat die ideeën mensen kan verbinden en iedereen mee kan doen en er bij kan horen. Dat is voor mij 'naoberschap'."

Jo Kloosters
Jo Kloosters (63) is geboren en getogen in Borculo. Na 22 jaar in Borculo, heeft zij 22 jaar elders gewoond en nu woont zij met haar man al weer 19 jaar op het Elbrink. Jo wil graag meedoen in de adviesraad. Zelf zegt ze hierover: "Het lijkt me mooi om me voor het Naoberfonds in te zetten omdat Berkelland me na aan het hart ligt. Ik ken de mensen en hun gewoonten. En ik ben een warm voorstander van verandering en vernieuwing om leven in de brouwerij te houden en te brengen voor alle Berkellanders, van jong tot oud. Mensen met mooie initiatieven moedig ik van harte aan hun dromen waar te maken. Misschien kan een bijdrage uit het Naoberfonds een steuntje in de rug bieden. Berkellanders, kom op. Meld je op vrijdagmorgen vanaf 6 september in het gemeentehuis. Praat daar met Johan die je kan helpen om van dromen naar doen te komen!"

Raph Schouten
Raph Schouten(58) is geboren in Lievelde en 35 jaar. "Ik woon samen in Eibergen. Ik heb een breed netwerk met ruim 30 jaar werkervaring in de journalistiek voor opdrachtgevers op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Sinds 2009 ben ik bestuurslid Openluchttheater Eibergen (pr & marketing). En nu dus ook lid van de adviescommissie Naoberfonds."

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant