Ideeëndokter Johan Godschalk op de plek waar hij vanaf 6 september wekelijks een inloopspreekuur houdt. Naast hem Mirjam Mellink, eveneens betrokken bij het project. Foto: PR gemeente Berkelland
Ideeëndokter Johan Godschalk op de plek waar hij vanaf 6 september wekelijks een inloopspreekuur houdt. Naast hem Mirjam Mellink, eveneens betrokken bij het project. Foto: PR gemeente Berkelland (Foto: )

Adviescommissie Naoberfonds benoemd

BERKELLAND - Het Berkellands Naoberfonds gaat op 1 september van start. De subsidieregelingen zijn vastgesteld. Na een sollicitatieprocedure zijn in de adviescommissie van het Berkellands Naoberfonds benoemd: Han ten Brinke uit Neede, Raph Schouten uit Eibergen, Kees Koolschijn uit Ruurlo, Jo Kloosters uit Borculo en Anouk Meerbeek uit Ruurlo.

Iedereen met een plan voor het verbeteren van de leefbaarheid van zijn of haar omgeving kan vanaf 6 september iedere vrijdagochtend terecht op het spreekuur dat in het gemeentehuis in Borculo wordt gehouden. Inwoners kunnen zonder afspraak terecht. Johan Godschalk (ideeëndokter) helpt een idee voor te bereiden, zodat de beoordeling bij de adviescommissie soepel zal verlopen.

Doel Berkellands Naoberfonds
Dit fonds heeft als doel de leefbaarheid in de gemeente te vergroten. Jaarlijks is er een budget van 100.000 euro beschikbaar voor goede ideeën van inwoners, verenigingen of stichtingen of andere organisaties. Ideeën die gehonoreerd kunnen worden leveren een positieve bijdrage aan de Berkellandse samenleving, hebben aantoonbaar draagvlak in de wijk of buurt. Ook zijn ze bij voorkeur overdraagbaar naar andere kernen van de gemeente en hebben geen winstoogmerk. Het minimale bedrag voor een bijdrage uit het fonds is 250 euro en het maximale bedrag is 25.000 euro.

Meer berichten