Actie vakantierugzakjes groot succes

RUURLO - Aan de oproep van de diaconie van de Protestantse Gemeente Ruurlo - Barchem via de Zondagsbrief en via Achterhoek Nieuws Berkelland Borculo-Ruurlo om mee te werken aan de actie van vakantierugzakjes voor kinderen is massaal gehoor gegeven.

"Wat fijn dat we alle kinderen die we via de voedselbank, via persoonlijke contacten en via de basisscholen uit Ruurlo hebben doorgekregen, een vakantierugzakje konden geven. En die zaten zo vol met allerlei speeldingetjes dat ze (bijna) niet dicht te krijgen waren. Wij, als diaconie, waren erg blij dat we zo, in God's naam, kerk voor het dorp kunnen zijn, en ervaren dit als een zegen", zegt Anneke Wesselink namens de diaconie.
Er zijn ook mensen die geld gegeven hebben, om aan te kunnen vullen waar nodig. Anneke Wesselink: "Daar hebben we onder meer waardebonnen van kunnen kopen voor een ijsje, af te halen bij De Luifel in Ruurlo of bij IJsboerderij Dommerholt in Borculo. Deze zaken hebben de waardebonnen extra mooi uitgeprint en het was dus een feestje om die in de tasjes te kunnen stoppen. Toen we een waardebon voor gratis toegang tot zwembad De Meene wilden kopen, besloot het zwembad die bon gratis beschikbaar te stellen voor alle kinderen met een begeleider. Ze hadden het ook in Achterhoek Nieuws gelezen en vonden het een heel goed initiatief. Daardoor blijft er nog een geldbedrag over. De diaconie gaat overleggen hoe we dat het beste kunnen besteden. Het geld is voor kinderen gegeven en zal dus ook aan kinderen besteed worden. Waaraan precies wordt later bekend."

Meer berichten