De prijswinnaars van de kalveropfokwedstrijd. Foto: PR
De prijswinnaars van de kalveropfokwedstrijd. Foto: PR (Foto: )

Carmen Blikman uit Ruurlo wint wisselbeker Kalveropfokclub

BORCULO - Carmen Blikman uit Ruurlo en Muriëlle Oonk uit Noordijk hebben dit jaar de jaarlijkse wedstrijd van de Kalveropfokclub Borculo e.o. gewonnen. Carmen bij de nieuwelingen en Muriëlle bij de gevorderden. Afgelopen zaterdag, 20 juli, was onder prima weersomstandigheden de eindkeuring. Voorafgaand daaraan waren de kinderen al twee keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaarden werden opgeteld bij de score van de eindkeuring.

Met name de omgang van het kind met het kalf telt het zwaarst in de beoordeling. Gaandeweg ontstaat er vaak een hechte band tussen het kind en het kalf, dat ze twee maanden intensief verzorgd hebben.
De juryleden, Gerrit Geerdink uit Noordijk en Derk te Brinkhof uit Ruurlo, vormen al jaren het vaste jurykoppel. Ze bezochten de kinderen thuis op een afgesproken tijdstip. De kinderen stonden klaar met hun netjes getoiletteerde kalf waarna ze de juryleden hun werk van de afgelopen maanden konden tonen door zo goed mogelijk het parcours af te leggen.
De juryleden waren blij verrast en onder de indruk van het hoge niveau van de zeer jonge deelnemers, zodat er volgens hen ook alleen maar winnaars waren en geen verliezers. De onderlinge verschillen waren klein. In totaal deden negen kinderen met hun kalf mee aan de wedstrijd: vier beginners en vijf gevorderden. De prijsuitreiking was 's avonds bij 'De Melktap' in Geesteren.
Bij de gevorderden eindigde Lenk Blikman uit Ruurlo op een keurige tweede plek. De derde prijs was voor Tess Harkink, die voorheen de wisselbeker als eens gewonnen had. Jet Gerritsen die deze beker vorig jaar nog won moest nu genoegen nemen met een vijfde plek. Haar zus Lynn bleef haar nog net een plekje voor. Bij de debutanten was de tweede prijs voor Carmens zusje Aniek Blikman. Tim werd derde en Bas ter Maat vierde.
De wisselbeker, voor degene met het hoogst aantal punten van zowel de thuiskeuringen en de eindkeuring, ging dit jaar naar de 6-jarige Carmen. Een knappe prestatie van deze jonge debutante, die de 11-jarige gevorderde Muriëlle met een kleine voorsprong wist te verslaan. De dagprijs was bij de gevorderden voor Lenk Blikman en bij de nieuwelingen voor zijn jongste zusje Aniek. De jury had veel bewondering voor de manier waarop dit 4-jarige meisje met haar kalfje omging. "Prachtig om te zien", aldus Gerrit Geerdink.

De einduitslag van de thuis- en de eindkeuring:
Nieuwelingen: 1. Carmen Blikman uit Ruurlo met Sonni 645; 2. Anniek Blikman uit Ruurlo met Sonni 648; 3. Tim met Japke 79; 4. Bas ter Maat uit Ruurlo.
Gevorderden: 1. Muriëlle Oonk uit Noordijk met Doortje 48; 2. Lenk Blikman uit Ruurlo met Sonni 643; 3. Tess Harkink uit Haarlo met Roza 171; 4. Lynn Gerritsen uit Ruurlo; 5. Jet Gerritsen uit Ruurlo.

Meer berichten