Voor de voorstellingen van 'de Eeuwige Strijd op woensdagavond 24, vrijdag 26 en zaterdag 27 juli zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Foto: PR.
Voor de voorstellingen van 'de Eeuwige Strijd op woensdagavond 24, vrijdag 26 en zaterdag 27 juli zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Foto: PR. (Foto: )

'Terschelling' onder water in Borculo

Regen spelbreker bij tweede voorstelling 'de Eeuwige Strijd'

Door Jan Hendriksen

BORCULO - Je kunt veel plannen en organiseren, alleen de weersomstandigheden niet. Zaterdagmiddag om vijf uur leek het 's avonds droog te blijven. Volgens de website van Buienradar was er nog wel kans op een kleine regen- en onweersbui. Maar dat was voor de organisatoren geen reden om de tweede voorstelling van het openluchtspel 'de Eeuwige Strijd' in het Borculose openluchttheater 't Galgenveld af te gelasten.

"Om 19.45 uur dook er toch nog een flinke regen- en onweersbui op, waarvan Buienradar dacht dat die ons net zou passeren", zegt voorzitter Gerard Nekkers van Stichting Openluchttheater 't Galgenveld. "Nou dat deed hij dus niet. De hoosbui trok recht over ons bijna volle openluchttheater. Met als gevolg een onbespeelbaar 'toneel' en toeschouwers die tot op hun vel doorweekt waren. De spelers konden zo niet spelen en als toeschouwer is het geen pretje om tot 23.00 uur in natte kleren te moeten zitten. Dus met pijn in ons hart hebben we toen om acht uur alsnog besloten om de voorstelling van zaterdagavond af te gelasten", aldus Nekkers. De bezoekers van het openluchttheater werden iets over achten door Hilda Haselberg uitgenodigd om zondagavond opnieuw naar het theater te komen. Velen gaven daar gehoor aan. Een enkeling schoof de kaarten door naar een van de drie voorstellingen die deze week nog volgen.
Vrijdagavond had 'de Eeuwige Strijd', geschreven door auteur Cor Bruyn en bewerkt en geregisseerd door Betsie Ooink uit Groenlo voor een goed bezet theater zijn
première beleefd. De voorstelling die zich op het eiland Terschelling afspeelt maakte diepe indruk op het publiek.

Kaarten
Voor de voorstellingen op woensdagavond 24, vrijdag 26 en zaterdag 27 juli (aanvang telkens om 20.00 uur) zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Die kunnen gereserveerd worden via telefoonnummer 06-83185322 (Jo Nekkers) en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Tabak en Wijn en Zo Gea Berendsen en bij TIB/VVV in Borculo, in Neede bij Tabakorie Rona en in Ruurlo bij Everwennink. De kaarten kosten in de voorverkoop twaalf euro en aan de kassa vijftien euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen half geld. Volgende week in Achterhoek Nieuws Berkelland Borculo-Ruurlo een sfeerimpressie van het openluchtspel.

Meer berichten