Plezier in de bieb tijdens Zomerbieb. Foto: PR
Plezier in de bieb tijdens Zomerbieb. Foto: PR (Foto: )

ZomerBieb gaat gewoon door

OOST-ACHTERHOEK - De zomervakantie is net begonnen, maar de Zomerbieb gaat nog even door. Kinderen die alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes iets leuks willen doen, kunnen ook komende week terecht bij dit gevarieerde zomerprogramma van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Het volledige programma van de ZomerBieb, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, staat op onderstaande website.

Borculo
Jonge kinderen vinden het fijn als ze worden voorgelezen. Het is gezellig, goed voor hun taalontwikkeling en het stimuleert hun fantasie. De ZomerBieb Borculo organiseert voor kinderen van 6 tot 10 jaar 'Op 't puntje van je stoel'. Alles draait om spannende verhalen. Er wordt voorgelezen en de kinderen kunnen kiezen uit verschillende spellen. Deze activiteit is op dinsdag 30 juli van 10.00-11.30 uur. Deelname is gratis.

Neede en Lichtenvoorde
Tijdens de ZomerBieb staat op woensdag 31 juli van 10.00 tot 11.30 uur in Neede het 'dwars-door-de-bibliotheek-boekenspel' op het programma, een leuke lees- en spelochtend. In de Bibliotheek Lichtenvoorde kunnen kinderen aan de slag met het Superheldenspel. Dat is op donderdag 1 augustus van 10.00-11.30 uur. Beide activiteiten zijn gratis en bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Ruurlo en Eibergen
Met een greenscreen kunnen kinderen beelden en filmpjes maken die in het echt niet kunnen. Patrick Ros van Muziek & KunstWijs laat zien hoe het allemaal werkt. Daarna kunnen kinderen er zelf mee aan de slag. Deze leuke workshop is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Patrick komt woensdag 31 juli van 15.30 tot 17.30 uur naar de ZomerBieb Ruurlo en vrijdag 2 augustus naar de ZomerBieb Eibergen. Deelname kost 2,50 euro.

www.oostachterhoek.nl/ZomerBieb

Meer berichten