De korfballers van Olympia '22 en de muzikanten van Sophia's Lust proosten na afloop van de bardienst op een geslaagde samenwerking. Foto: PR.
De korfballers van Olympia '22 en de muzikanten van Sophia's Lust proosten na afloop van de bardienst op een geslaagde samenwerking. Foto: PR. (Foto: )

Korfballers en muzikanten 'runnen' samen bar op Zwarte Cross

RUURLO/BORCULO - Ook dit jaar 'draaide' de Zwarte Cross in Lichtenvoorde voor een groot deel weer op vrijwilligers van verenigingen en stichtingen uit de regio die op deze manier een leuk zakcentje verdienen voor hun club.

Door Jan Hendriksen

Zo ook dit jaar weer voor korfbalvereniging Olympia '22 uit Borculo en muziekvereniging Sophia's Lust uit Ruurlo. Gezamenlijk runden ze zondagavond een bar in de directe omgeving van de Undercovertent. Vrijwilligers van Olympia '22 bemanden de bar overdag en 's avonds werden zij afgelost door een gezamenlijke ploeg van de muziekvereniging en de korfbalvereniging. Dit alles in goede samenwerking en harmonie. Het was weer een gezellige maar intensieve dag en avond voor de vrijwilligers. Als 'rap-tapper' fungeerde Arjan Ribbers uit Ruurlo. In sneltreinvaart tapte hij binnen 12.5 seconden 24 glazen bier weg uit de 25.000 liter tellende biertank achter de bar.
Olympia '22 en Sophia's Lust zijn evenals vele andere Ruurlose en Borculose verenigingen/stichtingen al vele jaren actief op de Zwarte Cross. Olympia 22 sinds 2011. Sophia's Lust stroomde enkele jaren later in. De organisator van de Zwarte Cross, De Feestfabriek uit Hengelo (G) doneert voor ieder 'gewerkt' uur vijf euro per persoon aan de verenigingen of stichtingen. In totaal 'leverden' tijdens het vier dagen durende festival 140 verenigingen/stichtingen drieduizend vrijwilligers.

Meer berichten