Pepijn Reinderink in de gele trui. Foto: PR.
Pepijn Reinderink in de gele trui. Foto: PR. (Foto: )

Ruurloër Pepijn Reinderink in gele trui

RUURLO - Pepijn Reinderink uit Ruurlo heeft zich van zijn beste kant laten zien in de Tour de Valromey. In deze vierdaagse wielerwedstrijd voor junioren in de Franse Alpen reed hij één dag in de gele trui en eindigde hij als tweede in het bergklassement.

De wedstrijd, die van 11 juli tot en met 14 juli werd verreden, wordt in de wielerwereld ook wel de mini-Tour de France genoemd. Pepijn Reinderink stond met zijn Belgische ploeg Acrog Balen aan de start. Een sterk internationaal deelnemersveld met onder meer renners uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Frankrijk en Spanje.
Pepijn won de eerste etappe door de bergen. Hij maakte deel uit van een kopgroep van tien renners en pakte in de sprint de ritwinst en daarmee de gele trui. Tevens had hij onderweg de bolletjestrui verdiend voor de beste klimmer. In de tweede etappe verloor hij helaas de gele trui, maar verstevigde hij zijn positie in het bergklassement. In etappe drie en vier streed hij hard om de bolletjestrui te behouden. Maar met name de laatste dag was het klimmersgeweld uit de Zuid-Europese landen hem te sterk. Hij verloor de trui aan een Italiaan maar werd uiteindelijk zeer verdienstelijk tweede in het bergklassement. Na deze geweldige ervaring wachten de volgende etappekoersen: in Oostenrijk en Spanje.

Meer berichten