Dagexcursie naar 'Spirituele plekken langs de Berkel'

BERKELLAND - In het kader van het Berkelfestival vindt op zaterdag 24 augustus een dagexcursie plaats, getiteld 'Spirituele plekken langs de Berkel'.

Op verhogingen en bij rivieren en voorden zijn vanouds spirituele en religieuze plekken te vinden. Ook langs de Berkel zijn dit soort plekken te vinden. Tijdens deze bustocht worden bijzondere kerken, lepra- en bedevaartsplaatsen en een synagoge bezocht. Ze laten niet alleen iets zien van de religieuze gebruiken, cultuur en gebouwen, maar geven ook een inkijk in de nauwe verbinding tussen de Nederlandse Achterhoek en de aangrenzende Duitse regio Kreis Borken.
De busexcursie is onderdeel van het programma van het Berkelfestival 2019 en is tweetalig: Duits en Nederlands. De reisbegeleiding is in handen van Franz-Josef Menker uit Gescher en Roel Heij uit Eibergen.
De start is 10 uur en het einde is circa 18.30 uur, in Gescher (D). De excursie kost veertig euro inclusief busreis, reisbegeleiding en een eenvoudige lunch.
Meer informatie en gegevens voor aanmelding zijn te vinden via de website bij de evenementen van zaterdag 24 augustus. De aanmeldingstermijn sluit op 16 augustus. Voor overige informatie kan men contact opnemen met Roel Heij, tel. 06 23042960.


berkelfestival.eu

Meer berichten