Nieuwbouw voor Staring College

Carlien Krist, bestuurder van het Staring College.  Foto: PR
Carlien Krist, bestuurder van het Staring College. Foto: PR (Foto: )

BORCULO - Het Staring College is een brede openbare school voor voortgezet onderwijs met een hoofdvestiging in Lochem en twee vestigingslocaties in Borculo, aan de Herenlaan en aan de Beukenlaan. Er komt in Borculo een nieuwe vestiging op één locatie. De gemeente en het Staring College hebben een onderzoek laten uitvoeren voor nieuwbouw met als uitkomst twee mogelijkheden waaruit nu gekozen moet worden: de huidige locatie aan de Beukenlaan en een locatie bij sportpark De Wildbaan.

Door Rob Stevens

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. In 2018 heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld voor het haalbaarheidsonderzoek naar geschikte locaties voor het Staring College. Uit de twee opties die er nu liggen wordt volgend jaar gekozen. Als alles mee zit staat het gebouw er dan het schooljaar 2022-2023.

Het Staring College verzorgt onderwijs op drie locaties, één in Lochem en twee in Borculo. Borculo telt nu 420 leerlingen. Carlien Krist is bestuurder van het Staring College. Carlien Krist tijdens de wekelijkse gemeentelijke persconferentie: "Met de medewerkers is gesproken over de eisen waaraan een gebouw en locatie moeten voldoen voor inspirerend en toekomstbestendig onderwijs. Wat het Staring College betreft zijn er meerdere goede opties. De nieuwbouw is nodig voor het ontwikkelen van sterk vmbo-onderwijs. En om in te spelen op dalende leerlingenaantallen door demografische ontwikkelingen. We zetten sterk in op techniek en hebben daarvoor een samenwerkingsproject met naburige scholen. Het duurzame gebouw zal straks ook techniek uitstralen. Er komen praktijkruimtes en er wordt gewerkt met 'smart technology'. Dat draagt bij aan het beroepsbeeld van onze leerlingen. Onze inzet is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van werkgevers in de regio. Havo- en vwo-leerlingen kunnen bij ons voor de eerste twee leerjaren terecht. Dicht bij huis."

Met de nieuwbouw is ruim zestien miljoen euro gemoeid. Wethouder Maikel van der Neut benadrukt het belang van de nieuwbouw voor Borculo. Maikel: "Dit is een besluit dat voor de komende decennia bepalend is. We gaan nu kijken naar de geschiktheid en kosten van beide opties. Daarbij zullen ook de buurten nauw bij betrokken worden. Hoe kijken zij aan tegen onze plannen? Op de locatie Wildbaan liggen mogelijkheden voor samenwerking met naburige sportverenigingen. Zo heeft elke optie haar voordelen. We zijn benieuwd naar de mogelijkheden tot samenwerking met andere maatschappelijke organisaties. Dat wordt nu allemaal onderwerp van studie en overleg. Het voorjaar van 2020 volgt dan het definitieve besluit."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden