De Bigband Berkelland bestaat uit een kleine twintig enthousiaste muzikanten uit Berkelland die het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Foto: Jan Hendriksen.
De Bigband Berkelland bestaat uit een kleine twintig enthousiaste muzikanten uit Berkelland die het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Bigband Berkelland verrast tijdens Heikampconcert Sophia's Lust

RUURLO – Na een jaar onderbreking werd zondag een mooie traditie weer in ere hersteld. Het jaarlijkse ongedwongen Heikampconcert door Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust op het terras van De Heikamp prijkte namelijk weer op de agenda. Met als verrassend element een optreden van de Bigband Berkelland.

Door Jan Hendriksen

Al meer dan 35 jaar verzorgt Sophia's Lust een 'zomerconcert' bij De Heikamp dat zondag geopend werd door het jeugdorkest onder leiding van dirigent Mark ten Breul met het nummer 'One the Movie'. Vervolgens was het de beurt aan een nieuwe kleine groep jonge slagwerkmuzikanten binnen de Sophia's Lust: Ultra Fire onder leiding van Hans Roerink. Een groep die een opstap moet gaan vormen naar de slagwerkgroep waarmee Sophia's Lust een samenwerking met De Volharding uit Borculo vormt. Daarna trad het harmonieorkest onder leiding van Mark ten Breul voor het voetlicht met een viertal nummers': 'Live and let die' van Guns N' Roses, 'Rood' van Marco Borsato, 'Jump' van Van Halen en 'Music' van John Miles. Na de pauze was het de beurt aan de Bigband Berkelland onder leiding van bandleider Martin Hiddink uit Ruurlo. De Bigband Berkelland is opgericht in 2017 en bestaat uit een kleine twintig enthousiaste muzikanten uit Berkelland die het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Onder hen ook een aantal Ruurlose muzikanten zoals onder meer Thomas Roesink, Merel Lievestro en Marijke Druif. BigBand Berkelland speelt onder meer swing, blues, jazz, rock, soul en latin nummers. En verschillende van die muziekstijlen waren zondag te horen waarbij er ondersteuning was van zangeres Lydia. Tijdens het concert werden ook aantal muzikanten van Sophia's Lust gehuldigd voor het behalen van een muziekdiploma. A diploma: Kim Buitink en Han Ribbers (slagwerk) en Storm Wensink (saxofoon). B-diploma: Nina Tollenaar (dwarsfluit), Max Buitink (trompet), Remco Welmerink (trombone) en Hans ter Horst (bas). C diploma: Nout Lindenschot (slagwerk) en Es Tiessink (klarinet).

Meer berichten