De peukensilo's die nu nog rondom het hoofdveld van sportpark 't Rikkelder hangen zullen op termijn bij een rookvrij sportpark 't Rikkelder  verdwijnen. Foto: Jan Hendriksen.
De peukensilo's die nu nog rondom het hoofdveld van sportpark 't Rikkelder hangen zullen op termijn bij een rookvrij sportpark 't Rikkelder verdwijnen. Foto: Jan Hendriksen.

Voetbalvereniging Ruurlo op weg naar een rookvrije sportvereniging

Algemeen

RUURLO – Voetbalvereniging Ruurlo heeft besloten om een rookvrije sportvereniging te willen worden. De eerste stap op weg naar een rookvrije vereniging is dat vanaf komend voetbalseizoen er niet meer gerookt mag worden op sportpark 't Rikkelder op de zaterdag tot 15.00 uur.

Door Jan Hendriksen

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar zo vindt het bestuur van VV Ruurlo. "Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt VV Ruurlo aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven", zo verklaart voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo. Hiermee wil VV Ruurlo kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Vanaf zaterdag 11 augustus 2019 is VV Ruurlo op zaterdagen rookvrij tot 15.00 uur. Wat verandert er bij VV Ruurlo? Henry Meutstege: "Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers. Wel vragen we als VV Ruurlo rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Er wordt een rookplek gecreëerd aan de achterkant van de kantine." Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Het afgelopen jaar heeft VV Ruurlo via onder andere een enquête de mening van haar leden gevraagd over dit onderwerp. En dat heeft het bestuur doen besluiten de eerste stap naar een rookvrije sportvereniging te zetten.
Henry Meutstege zegt daarover: "Sporten en roken passen niet bij elkaar en wij willen met name onze kinderen een gezonde omgeving bieden en het goede voorbeeld geven. Daarom zetten we deze eerste stap. Met de ambitie om uiteindelijk volledig rookvrij te worden." Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'. En als VV Ruurlo willen we een bijdrage leveren aan deze beweging."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo