Het mix recreantenteam van Tornax dat zaterdag in Utrecht tweede werd tijdens het NK. Foto: PR.
Het mix recreantenteam van Tornax dat zaterdag in Utrecht tweede werd tijdens het NK. Foto: PR. (Foto: )

Tornax mix recreanten pakken zilver op NK

RUURLO - Met een lange volleybaldag in het vooruitzicht vertrok het mix recreantenteam van de Ruurlose volleybalvereniging Tornax zaterdag in alle vroegte naar Utrecht als deelnemer aan het Nederlands Kampioenschap Recreantenvolleybal. Het streven was om het nog beter te doen dan in 2018 toen de vierde plek werd gehaald. En dat lukte glansrijk: de Ruurlose sporters brachten het zilver mee terug naar huis.

Met koekjes en koffie op de achterbank van de auto's en oranje gelakte nagels zat de stemming er op de heenweg al goed in. Er was de afgelopen weken zelfs langer doorgetraind en de eerste poulewedstrijden verliepen dan ook voorspoedig. In nieuwe wedstrijdshirts met een nieuwe sponsor werden tegenstanders uit Hengelo (O.), Rosmalen en Purmerend met duidelijke cijfers aan de kant gezet. De drie volgende wedstrijden tegen ploegen uit Den Bosch (vorig jaar derde op het NK), Capelle aan den IJssel en Woerden leverden meer spanning op. Zeker omdat in dit toernooi weer op tijd werd gespeeld, was het zaak om tegen deze tegenstanders direct druk op de ketel te zetten en geen puntenseries weg te geven. Tornax wilde zijn eigen verzorgde en effectieve spel spelen. Dit lukte gelukkig goed en zo ging de Tornax-mix als poulewinnaar richting kruisfinales.
Daar wachtte vv Utrecht, een team dat gemiddeld bijna de helft jonger was dan het Ruurlose gezelschap. Door met name een hele goede eerste set met goede servicebeurten en slim spel wist Tornax zich echter overtuigend te plaatsen voor de finale. Door deze strakke overwinning was de eerste doelstelling van het Ruurlose volleybalteam al bereikt. In die finale trof de Tornax-mix echter een tegenstander waarvan ze vorig jaar de halve finale op één enkel puntje verloor: tweevoudig landskampioen Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel. Dit sterke team bleek ook nu een maatje te groot voor Tornax. De puntenachterstand uit de eerste set kon in de tweede set niet meer worden ingelopen. Het resultaat was dat Voleco voor de derde keer op rij kampioen werd en dat Tornax zich tevreden moest stellen met de tweede plaats.

Dik tevreden
Maar het verlies in de finale betekende niet dat de Tornax-mix in zak en as zat. Iedereen, inclusief de meegereisde supporters, was ontzettend blij met het eindresultaat. Met een grote glimlach en dik tevreden kwam het gezelschap terug in Ruurlo. Hier werd een fantastische dag afgesloten met een gezellig etentje en werd het vochtverlies weer ruimschoots aangevuld. Heel stiekem viel zelfs al de opmerking: "Kan het volgend jaar nòg beter...?"

Meer berichten