Zaterdagavond stonden de sleepwagens wegens de regen 'werkloos' in de Oltwater Arena die was afgedekt met plastic. Foto: Jan Hendriksen,
Zaterdagavond stonden de sleepwagens wegens de regen 'werkloos' in de Oltwater Arena die was afgedekt met plastic. Foto: Jan Hendriksen, (Foto: )

Volop trekkertrek spektakel in Oltwater Arena

Trekkertrek-wedstrijden zaterdagavond wegens regen afgelast

RUURLO – Genoegzaam zit Kevin Stoverink met zijn 'trekkertrek' vrienden uit Zieuwent en omgeving zaterdagavond in het 'rennerskwartier' onder een luifel van een koel biertje te genieten. En dat was eigenlijk niet de bedoeling geweest. De achttienjarige Ruurloër zit net als zijn vrienden en de organisatoren van de zestiende editie van de Tractorpulling Ruurlo op beter weer te wachten. En dat zit er niet in. Het blijft de gehele avond grotendeels regenen. De tractorpulling wedstrijden in de Oltwater Arena worden dan ook afgelast. Dit tot grote teleurstelling en verdriet van een aantal vrijwilligers van Buurtvereniging De Brouwershoek die in aanloop naar het evenement in de dagen vooraf zo druk in de weer zijn geweest met alle voorbereidingen.

Door Jan Hendriksen

Kevin Stoverink kwam in tegenstelling tot het gros van de deelnemers zaterdagavond nog wel in actie op de twee trekbanen in de Oltwater Arena. De Standaardklasse 4500 kilogram waarmee hij met zijn International 844S uitkomt stond namelijk als een van de eerste klassen op het programma bij de sleepwagen van Buurman en Buurman. Want nadat in eerste instantie door de regen de wedstrijden waren uitgesteld werd er nadat het droog was geworden toch getrokken. Maar dat was van korte duur. Toen de regen nogmaals gestaag bleef vallen moest de organisatie onder leiding van Martijn Nijenhuis besluiten de wedstrijden te annuleren. "Hopelijk hebben we morgen (zondag) beter weer. We hebben besloten als compensatie door de afgelasting dat alle deelnemers die zich voor vandaag hadden aangemeld volgend jaar zonder een deelnamebijdrage mogen deelnemen als ze zich weer inschrijven", zo liet Nijenhuis weten. Kevin Stoverink die met zijn 'trekkertrek' vrienden Luuk Klein Goldewijk uit Zieuwent en Sjoerd Klein Avinck uit Lievelde het trekkertrekteam 'Het Rode Geweld' vormt, bleef zaterdag overnachten op de speciaal naast de Oltwater Arena ingerichte camping De Brouwershoek. "Anders moeten we morgen weer in alle vroegte naar Ruurlo reizen. Want we hebben ons ook voor de wedstrijden op zondag ingeschreven. En zo kunnen we vanavond ook nog een extra biertje drinken op het 'Trekkersbal', zo verklaart Stoverink zijn weekend verblijf in Ruurlo.

'Het Rode Geweld'
'Het Rode Geweld' team overnacht vaak samen met leden van Trekkertrekteam Zieuwent bij de wedstrijden waaraan ze in de Achterhoek en Twente deelnemen. En dat zijn er een stuk of twaalf tot veertien per jaar. Kevin Stoverink: "En die maken stuk voor stuk deel uit van de Trekker Stichting Twente Achterhoek (TSTA) competitie." Zaterdagavond reikte Stoverink op de glibberige baan met zijn International 844S tot een afstand over 76 meter.

Presentatoren
Zondag kunnen de wedstrijden gelukkig door de perfecte weersomstandigheden volgens het vooraf gemaakte schema afgewerkt worden. De presentatoren Gerrit Borgman uit Wichmond en Gerben Luimes uit Halle voorzien het publiek over de nodige wetenswaardigheden van de deelnemers en voor de nodige kolderiek. Het publiek vindt het prachtig en vermaakt zich dan ook opperbest in de Oltwater Arena.

Red Devil
In de Arena komt de Red Devil van 'thuisrijder' Wim Hendriksen jammer genoeg niet in actie voor een demonstratietrek. De imposante machine staat prominent te pronken op het wedstrijd terrein. Mechanisch pech houdt de 'pulling' momenteel aan de kant. Wim Hendriksen: "We zitten op nieuwe onderdelen te wachten die hopelijk woensdag arriveren. Misschien kunnen we dan zaterdag in Putten in de 4,5 ton Supersportklasse dan weer in actie komen. De wedstrijden waaraan wij deelnemen worden onder auspiciën van de Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie (NTTO) verreden. Voor alle uitslagen: zie de website van de Trekker Stichting Twente Achterhoek www.tsta.nl.

Meer berichten