'Mathilde in Ruurlo' goed ontvangen

RUURLO - De expositie 'Mathilde - van muze tot mythe in Ruurlo' is een groot succes gebleken. Ruim 3000 bezoekers wisten de weg te vinden naar Galerie De Smidse, de Dorpskerk en de modecreaties van Fong Leng in de etalage van Modehuis Teunissen. De expositie van werken waarin Mathilde Willink centraal stond, opende op 11 mei en beleefde op zaterdag 6 juli haar laatste dag.

Twee maanden lang werden zestig schilderijen en twintig beelden van 26 kunstenaars tentoongesteld in het centrum van Ruurlo. Ongeveer een derde van deze werken had Mathilde Willink als thema. Het totaal aantal bezoekers was 3020, inclusief jongeren tot achttien jaar. Er waren veel lovende reacties van de bezoekers over de kwaliteit van de kunstwerken en over de inrichting van Galerie De Smidse. Niet alleen de schilderijen en beelden in de galerie en het drieluik in de Dorpskerk trokken veel belangstelling, maar ook de bijzondere modecreaties van Fong Leng bij Teunissen. Velen beschreven hun bewondering in het gastenboek.
Bezoekers kwamen uit heel het land: Breda, Amsterdam en Groningen om een
paar plaatsen te noemen. Ook kunstliefhebbers uit de regio waren goed vertegenwoordigd. Inwoners uit Ruurlo waren enthousiast over de expositie in hun dorp. Vaak konden opmerkingen als 'Fantastisch dat dit in Ruurlo kan' en aanmoedigingen als 'Ga er mee door' worden gehoord op de plekken waar de werken werden tentoongesteld.
"Gezien de artikelen in zowel regionale als landelijke kranten, waaronder de NRC en het AD, als in aan kunst gerelateerde kranten is met deze expositie zowel Ruurlo als de Achterhoek goed op de kaart gezet. Dat is goed voor de kunst in de regio en het toerismebezoek aan Ruurlo en de Achterhoek.", vertelt Joop Huisman, initiator van de 'Mathilde'-expositie.
"Het organisatieteam gaat binnenkort het geheel evalueren en lijnen uitzetten voor de toekomst. De 'Mathilde'-expositie was de eerste stap in het meerjarenplan 'In het voetspoor van Willink' waarin de opzet centraal staat om elk jaar een expositie te organiseren", aldus Huisman. "Het jaarlijkse thema zal aansluiten bij de onderwerpen die in de werken van Willink te zien zijn bij Museum MORE in Kasteel Ruurlo. De stijl zal realistisch zijn zoals bij Willink. Een belangrijke steun is dat we van de provincie een signaal hebben gekregen dat men wil meedenken over onze plannen en die naar we hopen mogelijk wil ondersteunen."

Meer berichten