Tuin 'De Valk' aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische landschappelijk tuin van ruim 5000 vierkante meter met heel veel borders. Foto: PR.
Tuin 'De Valk' aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische landschappelijk tuin van ruim 5000 vierkante meter met heel veel borders. Foto: PR. (Foto: )

Open tuinen weekend in Barchem en Ruurlo

RUURLO – Een viertal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem heeft na het succes van 2015 opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en stellen. 0p zaterdag 13 en zondag 14 juli van 10.00 tot 17.00 uur hun tuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn vier totaal verschillende tuinen. Allemaal mooie tuinen die elk weer een andere kijk op tuinieren geven. De vier tuinen liggen op redelijke afstand van elkaar dus het is mogelijk om de tuinen per fiets te bezoeken. Tuin Bannink in Barchem en tuin D'n Uuthook of De Valk liggen twaalf kilometer uit elkaar en de Hof te Ruurlo ligt daar tussen in.

D'n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in Ruurlo is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ongeveer 4000 vierkante meter die in drie gedeelten is aangelegd met een natuurvijver en twee folievijvers De gazons zijn omringd door grote vaste plantenborders waar in een grote variatie van planten, zowel bekend als onbekend. Er zijn diverse zitjes waar men kan genieten van de tuin onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, die is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. Koffie of thee verkrijgbaar.

De tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is een wat kleinere tuin, ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia's. Koffie en thee verkrijgbaar.

Tuin De Valk aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische landschappelijk tuin van ruim 5000 vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van de eigenaresse. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan; rood, geel en oranje doen flink mee. Het is een tuin waar men heerlijk door heen kan dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia's is de tuin tot ver in september nog prachtig. Men is welkom onder de 'berg' waar men heerlijk kan zitten genieten. Koffie of thee verkrijgbaar.

De tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 50 in Ruurlo naast de Agneta molen is 1100 vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage achtige tuin waaronder 475 verschillende soorten hosta's. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder andere de hosta's, staan in potten (ongeveer 600 ) zodat er leuk mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen, et cetera. Honden niet toegestaan. Alle tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle vier tuinen zijn op 7 en 8 september nog een keer open.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden