Jasper Dielemans exposeert in het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR
Jasper Dielemans exposeert in het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR (Foto: )

Jonge kunstenaar uit Ruurlo exposeert in gemeentehuis

BORCULO - Jasper Dielemans, is een jonge kunstenaar uit Ruurlo. Hij exposeert in de maanden juli, augustus en september in het gemeentehuis in Borculo. Zijn interesse ligt op het gebied van realisme, en verschilt van hyperrealisme tot surrealisme en magisch realisme. Al van jongs af is hij vaak in musea te vinden en daardoor is zijn interesse in kunst ontstaan.

Zijn inspiratie haalt hij zowel uit zijn liefde voor historie als uit de moderne tijd. Dat uit zich vaak ook in zijn werk, waarin zowel klassieke en moderne thema's te vinden zijn. De werken die hij maakt zijn niet alleen bedoeld als portret van de afgebeelde persoon, maar zijn ook voornamelijk een reflectie van zijn eigen belevingswereld.
Qua techniek werkt Jasper voornamelijk met droge media zoals potlood, en houtskool, maar meer recentelijk ook met acrylverf. Om de hoge mate van realisme te verkrijgen in zijn tekeningen en schilderijen gebruikt hij een relatief onbekende techniek die hij geleerd heeft bij de Duitse hyperrealist Dirk Dzimirsky tijdens een vijf daagse cursus. Verder is Jasper geheel autodidact en vindt hij graag zelf uit hoe hij met nieuwe technieken en materialen kan werken.

Naast zijn bezigheid met kunst studeert hij op de Universiteit van Twente, waar hij zijn Bachelor Industrieel Ontwerpen heeft afgerond. Daarbij ligt de focus ook op creativiteit. Hier heeft hij ook andere tekentechnieken geleerd, met daarbij een behoorlijke hoeveelheid technische kennis.
Jasper heeft een voorliefde voor oude ambachten zoals houtbewerking, leerbewerking en smeden. Hoewel al deze dingen op dit moment niet direct hun weg vinden tot zijn werken, bieden ze misschien wel nieuwe kansen in de toekomst.

Meer berichten