Een klein verhaal in de kerk in Haarlo

Algemeen

HAARLO - In de maanden juli en augustus kan men in de Haarlose kerk (Kluntjespot) verrassende stillevens bewonderen van Dirk Mulder. De Kluntjespot is in deze periode open op vrijdagmiddagen en op verzoek. De toegang is gratis, maar een vrije gift voor het behoud van het monumentale kerkje is zeer welkom.

Dirk Mulder (inmiddels 92 jaar) is geen beroepsschilder, maar werkt puur voor zijn plezier. Hij woont in Borne en was in zijn werkzame leven binnenschipper. Zijn liefde voor doek en verf is van na zijn pensionering. Hij begon met schetsen op doek en had daar zoveel plezier in dat hij besloot een cursus te volgen met een fantastisch resultaat.
Zo ontdekte Dirk dat stillevens hem het meest aanspraken. In de expositie wordt een selectie getoond. Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven concentreert een schilder zich op de compositie, het gebruik van kleur en het onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij. De expositie laat prachtige voorbeelden zien, want Dirk is niet snel tevreden met het resultaat.
De Kluntjespot is te vinden aan de Wolinkweg 19, in Haarlo.


www.kluntjespot.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant