Floris Dinkelman en Wilma Oplaat voor De Hoeksteen die vrijdag officieel wordt geopend. Foto: Jan Hendriksen.
Floris Dinkelman en Wilma Oplaat voor De Hoeksteen die vrijdag officieel wordt geopend. Foto: Jan Hendriksen.

Voormalige kerk wordt fysiotherapiepraktijk en sportschool

Algemeen

BARCHEM – Na een kleine drie jaar van verbouwen, in grotendeels eigen beheer, is het voormalig kerkgebouw 'De Hoeksteen' nu helemaal klaar om als praktijk voor fysiotherapie en als sportschool te dienen. Vrijdag 5 juli wordt De Hoeksteen dan ook als een prachtig nieuwe fysiotherapiepraktijk en sportaccommodatie officieel geopend.

Door Jan Hendriksen

Wilma Oplaat van Fysiotherapie Oplaat en Floris Dinkelman van FloFit nodigden dan ook iedereen uit om vrijdag tussen 16.00 tot 19.00 uur een kijkje te komen nemen in hun nieuwe bijzondere onderkomen. Want dat kun je wel zeggen! Eind september 2016 werd het kerkgebouw onttrokken van de eredienst van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem. De kerkgemeente kon zich, naast de Dorpskerk in Ruurlo, financieel gezien niet langer twee kerkgebouwen veroorloven. Begin januari 2017 werd Wilma Oplaat officieel de nieuwe eigenaresse van het gebouw. Al snel nam zij met de praktijk haar intrek in het gebouw. Het aangezicht van het pand is na de verbouwing grotendeels hetzelfde gebleven. Er zijn zelfs enkele oude elementen van het gebouw teruggehaald zoals de ronde raampjes in de nok van het gebouw en de gebinten in de kerkzaal. En in het pand heeft Wilma Oplaat inmiddels een ruime oefenzaal met fitness toestellen ingericht met zelfs een klim- en klauterwand. Er zijn twee behandelkamers en aan de achterzijde is een kleine uitbouw gekomen met ruimte voor een wachtkamer. Daarnaast zijn er kleedkamers en douches ingericht. "Het preventief oefenen en trainen wordt steeds meer gedaan als voorbereiding op een operatie van bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup. Dit heeft als resultaat dat het herstel na een operatie veel sneller gaat. Ook zijn er steeds meer mensen die trainen om zo langer fit te blijven. Dit alles is, naast reguliere fysiotherapie, mogelijk bij Fysiotherapie Oplaat in de vorm van medisch fitness", zo verklaart Wilma Oplaat die ook in Ruurlo in het Vitaliteitscentrum een fysiotherapiepraktijk runt.

Unieke sfeer
Wat FloFit en Fysiotherapie Oplaat vooral bijzonder maakt is de prachtige locatie en unieke sfeer. "Je ziet jong en oud gezamenlijk bewegen en plezier hebben", aldus Wilma. Floris: "Ik ben Wilma dan ook echt onwijs dankbaar voor het helpen waarmaken van mijn grote droom. Namelijk een eigen beweegcentrum runnen." Het tweetal kende tot voor ruim twee jaar geleden elkaar niet. "Na een oproep van Wilma, die een mede gebruiker voor 'De Hoeksteen' zocht, en die mijn moeder las ben ik met Wilma in contact gekomen. En het klikte direct", aldus de Lochemer.

Bewegen
Bij Flofit kan men personal training, groepstraining en vrij sporten. De trainingen die zoal geven worden zijn bootcamp, vechtsport, mobiliteitstraining, FloFitflow en klimmen en klauteren. "We hebben een super team die hard werken om mensen weer goed te leren bewegen", aldus Floris.

Demonstraties
Tijdens de open dag zal op uitnodiging van Floris Dinkelman Noah Zanoni samen met zijn vader John Zanoni om 16.30 uur een vechtsport demonstratie geven. Dit zal een mix van taekwondo en kickboksen zijn. Floris; "Dit zijn vormen van zelf verdediging en mooie bewegingen die vaak snel worden uitgevoerd. Noah Zanoni is een van de jeugd vechtsport trainers bij FloFit. Thom van Cappellen zal om 17.30 uur een Free run demonstratie geven. Free running is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te gaan en om van het ene obstakel naar het andere te springen en allemaal toffe flips te maken. Thom van Cappellen werkt bij FloFit als movement coach.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant