De baan preparatie voor de tractor pulling in Ruurlo heeft in de komende dagen nog volop de aandacht van de baancommissie van de organisatie. Foto: PR.
De baan preparatie voor de tractor pulling in Ruurlo heeft in de komende dagen nog volop de aandacht van de baancommissie van de organisatie. Foto: PR.

Grote deelname Tractorpulling Brouwershoek

RUURLO – Dat tractorpulling in de Achterhoek een zeer populaire sport is, blijkt wel uit het feit dat sommige standaardklassen binnen een uur na opening van de inschrijving op de website al volledig waren volgeboekt. Buurtvereniging De Brouwershoek organiseert op zaterdag 6 en zondag 7 juli namelijk haar jaarlijkse Tracturpulling Ruurlo in de Oltwater Arena aan 't Oltwater in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

"De standaardklassen waarin tractoren van de boerderij of de loonwerker mee kunnen doen zitten echt tot de nok vol voor deze zestiende editie. In de sportklassen komen de inschrijvingen meestal wat later op gang. In deze klassen is er beduidend meer risico dat er wat kapot gaat aan de machine en weet men vaak pas enkele weken of zelfs soms dagen van te voren of men kan deelnemen. Maar ook in de verschillende sportklassen hebben zich al de nodige deelnemers opgegeven voor Tractorpulling Ruurlo", zo laat Martijn Nijenhuis namens de organiserende buurtvereniging weten.

Honderdtachtig tractoren in diverse klassen aan de start

Naar schatting van Nijenhuis zullen zo'n 180 tractoren aan de start verschijnen gedurende beide dagen. De organisatie zal weer proberen te zorgen voor twee taaie kleibanen waardoor de deelnemers hun beste beentje voor moeten zetten om de sleepwagen naar de Full Pull te trekken. "Stuurmanskunst, versnellingskeuze, bandenspanning, gewichtsverdeling zijn dan ook een serieuze zaak voor zowel de standaardrijders als de sportrijders", aldus Nijenhuis. De baanpreparatie zal dan ook in de komende dagen nog volop de aandacht van de baancommissie krijgen.

Plaatselijke favorieten
Plaatselijke favoriet Roy ter Haar met zijn Ford 9600 zal in de Sportklasse tot 4500 kg meestrijden om de eerste prijs. In de standaardklasse tot 7000 kg komt een lokale debutant aan de start, namelijk Willem Wezinkhof met zijn MF uit de 2000 serie. De verwachtingen zijn hier ook hoog gespannen. Het Red Devil Tractorpulling team zal echter helaas niet in actie komen in hun eigen Oltwater Arena omdat deze machine niet op tijd hersteld is van een eerder opgelopen motorschade. Echter, het team en de tractor zullen wel met een stand op de thuisbasis van Wim en Maikel Hendriksen aanwezig zijn. De weersvoorspellingen zijn goed voor het komend weekend, dus hoopt commissie op een sportief en gezellig weekend. Op de website www.tractorpullingruurlo.nl en op de facebookpagina van Tractorpulling Ruurlo kan men op de hoogte blijven van het laatste nieuws. De wedstrijden beginnen zaterdag om 17.00 uur en zondag om 9.30 uur.

'Trekkersbal'
"Verder is er wederom tijdens het evenement onze beroemde camping voor de pullers die beide dagen meedoen en die 's avonds het feest in de schuur niet willen missen. In de schuur hebben we zaterdagavond namelijk weer het 'Trekkersbal' waar tot in de late uurtjes gefeest wordt. We gaan ons best doen om er weer een knalfeest van te maken met goeie muziek verzorgd door onze huis-DJ Alex", aldus Martijn Nijenhuis. 's Nachts wordt het evenemententerrein weer streng bewaakt zodat men rustig de tractoren kan laten staan voor de wedstrijden op de zondag.

Groot feest in de schuur

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen zijn er weer diverse vermakelijkheden op het terrein aanwezig. Deze staan evenals verleden jaar weer centraal op het terrein opgesteld zodat de ouders zowel de wedstrijden kunnen volgen als de kinderen in de gaten kunnen houden. Er is een springkussen en een skeltertrekbaan waar de kinderen hun eigen wedstrijd kunnen houden.

Meer berichten