Allerlei taferelen met bewegende elementen op de modelspoosrbanen. Foto: PR
Allerlei taferelen met bewegende elementen op de modelspoosrbanen. Foto: PR

Modelspoorbanen Gerrit Hulshof weer te bezichtigen

Algemeen

Modelspoorbanen Gerrit Hulshof weer te bekijken

RUURLO - De inmiddels zeer bekende en geliefde modelspoorbanen Gerrit Hulshof aan de Hulshofweg in 't Ruurlose Broek zijn in de maanden juli en augustus elke woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur weer te bezichtigen. Nostalgie viert hoogtij als men een bezoek aan de modelspoorbanen brengt.

Door Jan Hendriksen

Onder de zolderplanken van het voormalige NS- stationsgebouw Ruurlo staan nu de modelbanen van Gerrit Hulshof. In de jaren zeventig van de vorige eeuw toen het Ruurlose station gesloopt is heeft de familie Hulshof al het sloophout gekocht waaronder zware balken, zolder- en vloerplanken. "De vloerplanken van het losse voorgebouw, waar de wisselhendels in stonden, waren doordrenkt met olie. Die hebben we later gebruikt als tussenschotten in de varkensstallen", zo weet Gerrit Hulshof te vertellen.

De vijf banen zijn uitgerust met heel veel bewegende figuren, een aantal ervan kunnen ook door kinderen of volwassenen zelf in beweging worden gezet, waaronder een schoorsteenveger, verschillende dieren met zelfs een ooievaar die boven het nest vliegt, water- en windmolens en zelfs een fanfareorkest dat over de weg marcheert. Al deze kleine details maken de treinbanen zo boeiend. Het zijn niet alleen de treinen maar ook scènes van verschillende gebeurtenissen die zomaar uit het leven zijn gegrepen.

Verschillende
Vijf verschillende modelbanen waar op zo'n twintig treinen rijden: stoomtreinen maar ook de moderne ICE's: hogesnelheidstreinen. Al met al heel veel actie dus. Naast al deze modeltreinen heeft Gerrit Hulhsof inmiddels ook een andere hobby. Gerrit Hulshof heeft tijdens de open dagen ook een kleine expositie van schilderijen ingericht. Want schilderen is inmiddels ook een grote hobby van de Ruurloër. De entree bedraagt drie euro. Kinderen betalen twee euro. Groepen kunnen ook op andere dagen een afspraak maken voor een bezoek: tel. 0573 491358.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant