Pepijn Reinderink in actie tijdens het NK. Foto: PR.
Pepijn Reinderink in actie tijdens het NK. Foto: PR. (Foto: )

Pepijn en Joris Reinderink rijden drie keer top10 op NK wielrennen

RUURLO – De Ruurlose broers Pepijn en Joris Reinderink kwamen vorige week aan de start bij het NK tijdrijden in Emmen. Via de districtskampioenschap Regio Oost hadden beide renners zich geplaatst voor dit nationale kampioenschap waar de beste vijftig renners van Nederland mogen starten.

Joris Reinderink had de pech om in de eerste groep te starten bij de nieuwelingen en reed zijn hele tijdrit in de regen. Lang had hij de snelste eindtijd na een sterk gereden rit. Maar de laatste groep renners reed op een droog parcours onder ideale omstandigheden. Een vijfde plaats was uiteindelijk het maximaal haalbare voor hem. Later op de middag verscheen Pepijn Reinderink aan de start bij de junioren. Hij reed een zeer sterke tijdrit van 28 kilometers met een gemiddelde van 46 kilometer per uur en eindigde hiermee als eerstejaars junior op een tiende plaats.

Op 22 en 23 juni waren de NK wegwedstrijden in het Brabantse Dongen. Met veel vertrouwen stonden beide Ruurlose broers aan de start en vooraf was stiekem gehoopt op een podiumplek. Gezien de goede resultaten van beide renners dit voorjaar behoorde dit tot de mogelijkheden. Zaterdagmiddag 22 juni startte Pepijn met honderdvijftig renners bij de junioren. Onder tropische omstandigheden werd de wedstrijd over honderddertig kilometer met daarin een zware kasseienstrook van duizend meter verreden. Het was moeilijk om weg te komen uit het peloton. Pepijn heeft halverwege koers nog geprobeerd te ontsnappen met een andere renner maar werden uiteindelijk terug gehaald door het jagende peloton. Uiteindelijk een zestiende plaats in de sprint van een sterk uitgedund peloton. Zondag 23 juni was het de beurt aan Joris bij de nieuwelingen. Ook hier honderdvijftig renners aan de start voor een koers van tachtig kilometer. In de eerste ronde sloeg het noodlot meteen toe en reed Joris lek. Wiel gewisseld en achter de materiaalwagen kilometers in achtervolging op het peloton en uiteindelijk de aansluiting weer kunnen maken. In de laatste tien kilometer met een andere renner maakt Joris de oversteek naar de kopgroep van acht renners en deze groep wist met voorsprong op het jagende peloton de finish te bereiken. Bij Joris was er het beste wel af door die krachtsinspanning en in de sprint een mooie achtste plaats behaald.

De komende maanden zullen de broers aan de start staan in de meerdaagse klimkoersen in België, Frankrijk en Spanje.

Meer berichten