KV Zwolle. Foto: Henny Elschot
KV Zwolle. Foto: Henny Elschot

Jeugd AKF strandt in halve finale cupgooien


ZWOLLE - De jeugd van de AKF (een samengesteld klootschietteam bestaande uit twee jeugdleden van KV 't Broek uit Ruurlo en twee jeugdleden van KV Zwolle) heeft dit jaar wederom meegegooid met de wedstrijden om de Nederlandse Beker. Bij het klootschieten worden dit cupwedstrijden genoemd. Er werd goed gegooid, maar noch op het veld noch op straat goed genoeg om door te gaan naar de finale.

Veld
Na onder andere Reutum te hebben uitgeschakeld is de jeugd in de halve finale op het veld gestrand tegen het team van Beuningen. Het Beuningse team heeft de laatste jaren al de Nederlandse cup gewonnen en is hard op weg om dat dit jaar weer te bereiken, de finaleplaats is in elk geval binnen. De AKF-jeugd gooide goed tijdens de halve finale, met name Jochem en Wouter Rooks waren geweldig in vorm deze dag. Helaas was het niet genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen.

Straat
Bij het cupgooien op straat wist de jeugd ook de halve finale te bereiken, door onder andere Manderveen uit te schakelen. Donderdag 20 juni werd de halve finale straat gegooid tegen het team van Oud Ootmarsum. Tijdens deze wedstrijd wist de AKF-jeugd niet haar optimale niveau te halen en beide wedstrijden werden helaas verloren. Toch een knappe prestatie dat de 'Zwolse' klootschieters zowel op veld als op straat de halve finale wisten te bereiken.

Persoonlijke kampioenschappen
Momenteel zijn de jeugd- en seniorleden van KV Zwolle nog volop verwikkeld in de strijd om de titel persoonlijk kampioen van KV Zwolle. Aan de hand van de eindstand wordt ook de teamindeling voor het volgend klootschietseizoen vastgesteld.

Open huis
De leden zullen ook weer aanwezig zijn tijdens het open huis, op zondag 14 juli vanaf 13.30 uur bij het clubgebouw van KV Zwolle aan de Berkenhofweg in Groenlo, alwaar ook alle mensen uit Groenlo en omgeving welkom zijn en mee kunnen doen aan het straatgooien en veldgooien. Er is die middag ook een springkussen aanwezig voor de kinderen en er zal ook gelegenheid zijn om een lekker hapje te eten van de bbq. Deelname aan het open huis is gratis; voor de drankjes en hapjes zal een vergoeding gevraagd worden. De organisatie ziet uit naar het bezoek: "Omdat klootschieten bij KV Zwolle op elk niveau mogelijk is, zowel voor competitie gooien als voor recreanten die alleen voor de gezelligheid samen in de buitenlucht bezig willen zijn, hopen we op veel belangstelling. Want klootschieten is een sport die op elk niveau van jong tot oud beoefend kan worden."

Meer berichten