Dit jaar hadden zich een record aantal deelnemers aangemeld voor de Sixday. Foto: PR.
Dit jaar hadden zich een record aantal deelnemers aangemeld voor de Sixday. Foto: PR. (Foto: )

Demo 'Walking Football' bij Sixday van SVBV en BVC'73

BARCHEM – Het inmiddels traditionele, door voetbalvereniging SVBV en volleybalvereniging BVC'73 uit Barchem georganiseerde voetbal- en beachvolleybaltoernooi Sixday, vond zaterdag 22 juni weer op het sportcomplex van SVBV aan de Maandagsdijk plaats. Dit jaar hadden zich een record aantal deelnemers aangemeld.

Hadden zich in de voorgaande jaren in de categorie, voetbal zes tegen zes ouder dan vijftien jaar, acht teams aangemeld, dit jaar konden maar liefst achttien teams worden begroet. Ook in de overige spelsoorten had zich een tevreden stellend aantal teams aangemeld. Hoewel het begin van het toernooi werd overschaduwd door een beenbreuk werden alle navolgende wedstrijden in een uitstekende onderlinge sfeer afgewerkt. Na afloop van de toernooiwedstrijden werd er een demonstratiewedstrijd 'Walking football' gespeeld. Dit nieuwe door de KNVB gepropageerde spel is speciaal bedoeld voor ouderen die nog lekker actief bezig willen zijn. Er wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Gezien het enthousiasme waarmee gepeeld werd is SVBV zeker van plan verder te onderzoeken in hoeverre er in deze spelsoort in wedstrijdverband kan worden gespeeld.

Prijswinnaars
Bij het Sixday toernooi konden de volgende prijswinnaars konden worden begroet: Voetbal vier tegen vier tot en met twaalf jaar: Team Onbekend. Voetbal vier tegen vier tot en met vijftien jaar: Soldaten. Voetbal zes tegen zes ouder dan vijftien jaar: Poulewinnaar A : De Kaolotjes; Poulewinnaar B: La Masia; Poulewinnaar C en overall winnaar: FC Radical. Beachvolleybal recreanten vier tegen vier ouder dan vijftien jaar: Matties. Beachvolleybal: prestatie twee tegen twee mannen: De Sjoofjes. Beachvolleybal prestatie twee tegen twee vrouwen: Beachbabes.

Geslaagd
Na de prijsuitreiking werd de Sixday afgesloten met een feest tot in de kleine uurtjes voor deelnemers, supporters, buren en andere belangstellenden onder leiding van De Tijdbrekers. Mede dank zij het voortreffelijke weer konden de beide organiserende verenigingen daarmee terugzien op een uitermate geslaagde Sixday.

Meer berichten