Met slagwerkinstrumenten door De Graaf Otto Band uit Lochem werd de wandel intocht muzikaal opgeluisterd..Foto: PR
Met slagwerkinstrumenten door De Graaf Otto Band uit Lochem werd de wandel intocht muzikaal opgeluisterd..Foto: PR (Foto: )

Feestelijke intocht Barchemse avondwandelvierdaagse

BARCHEM – Barchem is weer in de ban van de jaarlijkse Barchemse4Daagse die donderdag 4 juli van start gaat. Naar verwachting zullen meer dan 1100 wandelaars van start gaan voor de veertiende editie van de dit wandelfestijn die door Stichting Barchemse4Daagse wordt georganiseerd.

Door Jan Hendriksen

Maar vorige week nam de Barchemse wandelsportvereniging Door Oefening Sterk (DOS) al een voorschot op dit 'grote' wandelfestijn met de organisatie van de 'kleine maar fijne' avondwandelvierdaagse. Dit wandelevenement kent echter al een veel langere geschiedenis. Vorige week werd namelijk de 59ste editie georganiseerd. Daarmee is het een van de oudste avondwandelvierdaagse in Oost-Nederland. Dagelijks werd om 18.30 uur gestart (op donderdag voor de tien kilometer om 18.00 uur) vanaf dorpshuis 't Onderschoer, waar ook de finish was. Iedere avond werd in het dorpshuis door de enthousiaste schoolkinderen en andere deelnemers aangemeld en weer afgemeld. Het was hierbij een drukte van belang met een gezellige sfeer. Er waren in totaal 192 deelnemers, waarvan 115 leerlingen van De Barchschole. Zij konden kiezen uit wandelingen van vijf of tien kilometer. Helaas moest de tocht van de derde dag, woensdag, worden afgelast in verband met dreigend zware onweer. De deelnemers hadden het af en toe behoorlijk warm; regen van betekenis viel er gelukkig niet. Bijna iedereen heeft deze editie goed uit kunnen lopen. Een deelnemer liep zelfs zijn zestigste regionale avondvierdaagse: de 73-jarige Henk ten Velde uit Barchem.

Al veel langere geschiedenis

Snoep en bloemen
Op de laatste wandeldag kwamen veel scholieren voorzien van snoep en bloemen weer bij de finish. Hierna werden hen op het schoolplein van de Barchschole de medailles door de oudercommissie van De Barchschole uitgereikt. Daarna begon de traditionele feestelijke intocht. Met slagwerkinstrumenten werd dit opgeluisterd door De Graaf Otto Band uit Lochem. De organisatie kijkt tevreden terug op deze avondvierdaagse, die mede dankzij de vrijwilligers goed geslaagd is.

Meer berichten