Nelleke Hoogstraten en Carla van der Woude-de Jong (midden) werden door Rob Teunissen (r) en René Swienink gefeliciteerd. Foto: PR.
Nelleke Hoogstraten en Carla van der Woude-de Jong (midden) werden door Rob Teunissen (r) en René Swienink gefeliciteerd. Foto: PR. (Foto: )

'Mathilde In Ruurlo' ontvangt de 2000ste bezoeker

RUURLO – De tweeduizendste bezoeker bij de expositie 'Mathilde - van muze tot mythe - in Ruurlo' is dinsdag 18 juni ontvangen.

Op 11 mei ging deze expositie van start. De belangstelling voor de kunstwerken waarmee Mathilde Willink tot leven wordt gebracht is heel groot. Ze kwamen op de fiets, Nelleke Hoogstraten en Carla van der Woude-de Jong. Al sinds 1971 vriendinnen en regelmatig samen op pad om ergens in Nederland een weekje te genieten van de natuur en cultuur. Dit jaar gingen ze naar Vorden om een huisje aan de Maalderinkweg als uitvalbasis te nemen voor dagelijkse fietstochtjes. Dinsdag 19 juni stond Museum More op het programma en bij het binnenkomen van het aantrekkelijke centrum van Ruurlo zochten ze de verkoeling in de Dorpskerk. Daar trok het drieluik over het leven van Mathilde de aandacht en besloten ze om ook galerie de Smidse te bezoeken. "We kunnen zeker niet als onder de achttien naar binnen? " was de eerste dat ze zeiden bij binnenkomst en dus kochten ze beiden een kaartje. Daarmee waren ze de 2000ste en de 2001ste bezoekers van de expositie. Een prachtig boeket bloemen van Bloem & Dingetjes, een lunchbon van Bakkerij Oude Wesselink en een cadeaubon van Mooi in Ruurlo, aangeboden door START/VVV-Ruurlo viel hen ten deel. Nelleke Hoogstraten komt uit Obdam, dicht bij Spanbroek, waar de collectie van Scheringa vroeger was te vinden. Carla van der Woude-de Jong komt uit Krommenie. Het is haar eerste bezoek aan de Achterhoek. De expositie 'Mathilde - van muze tot mythe - in Ruurlo' is verlengd en loopt door tot en met zaterdag 6 juli.

Meer berichten