Voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Foto: PR
Voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Foto: PR

Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen

Algemeen

NEEDE - Op zaterdag 29 juni van 9.30 tot 14.30 uur is Berkelland gastheer van het Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Dit toernooi wordt gehouden op sportpark 't Haantje, bij Sportclub Neede, dat dit jaar haar 100-jarig jubileum viert.

Het wordt georganiseerd door de Sportfederatie Berkelland en het gemeentelijk team vluchtelingen, in samenwerking met de Europäische Akademie des Sports en Achterhoek in Beweging. Teams uit de Achterhoekse gemeenten en aangrenzende Duitse gemeenten doen mee: Berkelland, Varsseveld, Dinxperlo, Winterswijk (2x), Doetinchem, Bocholt (2x), Isselburg en Borken.
Het toernooi maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking tussen de Euregionale gemeenten op het gebied van vluchtelingen en integratie. Vorig jaar werd het toernooi in Bocholt (Duitsland) gehouden. Het Berkellandse team veroverde toen de derde plek.
De teams spelen met de KNVB-regels van 7 tegen 7-voetbal. Alle spelers krijgen een lunchpakketje aangeboden van Albert Heijn in Neede.
De prijsuitreiking door burgemeester Joost van Oostrum is om 14.00 uur. Buiten het voetbaltoernooi om zijn er ook nevenactiviteiten voor het publiek en gezinsleden van de deelnemers, zoals beachvolleybal en jeu de boules.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant