WonderWijs behaalt vignet Gezonde School
Troy IJsselstijn (Gezonde School Adviseur, GGD-Oost Nederland) en Dennis Krol (Sportleerkracht, Sport Federatie Berkelland) hebben samen met de directeur Rutger Slot-de Vries en leerlingen het logo onthuld. Foto: PR
Troy IJsselstijn (Gezonde School Adviseur, GGD-Oost Nederland) en Dennis Krol (Sportleerkracht, Sport Federatie Berkelland) hebben samen met de directeur Rutger Slot-de Vries en leerlingen het logo onthuld. Foto: PR (Foto: )

WonderWijs behaalt vignet Gezonde School

RUURLO – WonderWijs heeft het vignet Gezonde School behaald. Daarmee laat de school zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Leerlingen en leerkrachten van WonderWijs zijn trots op dit behaalde resultaat.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt WonderWijs voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen en het certificaat Voeding. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: In de units van CBS WonderWijs vindt men de zogenaamde deskbikes, beweegplanken, zitballen en minicrossers. Naast dit alles worden de gymlessen verzorgd door de Sport Federatie Berkelland en vindt men veel beweging terug in de lessen en tijdens bijzondere evenementen. Naast bewegen is de voeding ook een belangrijk thema en heeft de school door een goed doorgevoerd beleid ook dit certificaat weten te behalen. Donderdag 13 juni heeft Troy IJsselstijn (Gezonde School Adviseur, GGD-Oost Nederland) samen met Dennis Krol (Sportleerkracht, Sport Federatie Berkelland) samen met de directie en leerlingen het logo onthuld. Hierna werden leerlingen en ouders verrast met een gezonde traktatie. Directeur Rutger Slot-de Vries is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is." Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden