Volgend jaar zal Suzan Zieverink uitkomen in de vrouwen categorie waar de concurrentie stevig zal zijn. Foto: PR.
Volgend jaar zal Suzan Zieverink uitkomen in de vrouwen categorie waar de concurrentie stevig zal zijn. Foto: PR. (Foto: )

Suzan Zieverink prolongeert Nederlandse titel klootschieten

RUURLO – Suzan Zieverink (18) van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo heeft wederom prima prestaties geleverd tijdens het NK klootschieten in het Overijsselse Geesteren. De Ruurlose werd nationaal kampioen bij de oudste categorie bij de meisjes op het onderdeel straat, veld en zetten en behaalde tevens de allround titel die ze daarmee prolongeerde.

Suzan Zieverink werd tijdens de NK wedstrijden begeleid door Marleen Hoffmann. Dit koppel werkt vaker samen en het blijkt goed op elkaar ingespeeld getuige de prestaties die geleverd zijn. Suzan startte op het onderdeel straat en ging gelijk goed van start. Een paar iets mindere schoten werden opgevolgd door een aantal erg lange schoten. Het achthonderd meter lange parkoers werd overbrugd in acht schoten en 46,90 meter over de finish. Een goede score waar geen enkele concurrente bij in de buurt kwam. De eerste plaats en de nationale titel waren binnen. Het onderdeel veld was het volgende onderdeel. De veldbaan was door het droge weer afgewisseld met een buitjes van de laatste weken in redelijke conditie. Het eerste schot ging gelijk goed en Suzan wist dat wanneer ze dit niveau vast zou kunnen houden wederom een hoge klassering in het verschiet lag. Hierin slaagde zij met 455,35 meter en een voorsprong van veertig meter op de concurrentie ruim in. Deze score was ruim voldoende voor de tweede nationale titel. Als laatste stond het onderdeel zetten op het programma. Na vorig jaar toen ze dit onderdeel won waren de verwachtingen wederom hoog gespannen. Met een prima afstand van 43,48 meter, iets minder dan vorige jaar, bleef ze Anne Maatman die tweede werd ruim vijf meter voor. De nationale titel was ook op dit onderdeel voor haar. Het kon natuurlijk niet anders dat zij in het allround toernooi ook de titel had bemachtigd. Bij het optellen van alle resultaten bleek Suzan bijna vijf punten voorsprong op de tweede plaatst te hebben. Met overmacht wederom een nationale titel voor haar. Een mooie afsluiting van een prima seizoen klootschieten. Volgend jaar zal Suzan Zieverink uitkomen in de vrouwen categorie waar de concurrentie stevig zal zijn. Eind september mag Suzan Zieverink evenals vorig jaar naar Ierland. Hier zal zij samen met Mirco Breuker proberen het prestigieuze toernooi in Ballingcurrig, het klootschiet walhalla, wederom te winnen.

In het geweld op topniveau zou bijna vergeten worden dat Stefan Langwerden van KV 't Broek ook meedeed op het NK. Stefan presteerde in de oudste categorie jongens op al de drie onderdelen naar behoren maar moest erkennen dat een podiumplaats niet tot de mogelijkheden behoorde. Hoewel hij niet helemaal top presteerde kan hij terugzien op een mooie ervaring.

Meer berichten