Férran Mombarg (midden) beleefde in Ruurlo het 'toernooi van zijn leven'. Foto: Marco Brunekreeft.
Férran Mombarg (midden) beleefde in Ruurlo het 'toernooi van zijn leven'. Foto: Marco Brunekreeft. (Foto: Blacktax)

Ruurloër Férran Mombarg geniet volop van 'thuistoernooi'

RUURLO – Het is de ultieme droom van menige jongen of meisje. Een voetbalster worden bij een betaald voetbalorganisatie en in een groot vol voetbalstadion mogen spelen. Voor de zeventienjarige Férran Mombarg uit Ruurlo komt die droom steeds dichterbij. Tijdens de Pinksterdagen 'acteerde' en 'debuteerde' de talentvolle Ruurlose voetballer met succes op het 35ste Internationale Karel Stegemantoernooi. En dat nog wel in de 'achtertuin' van zijn ouderlijk huis. Want Férran woont op een steenworp afstand van sportcomplex 't Rikkelder. Hij kijkt vanuit zijn slaapkamer namelijk op het sportcomplex.

Door Jan Hendriksen

Férran Mombarg doorliep al vanaf zijn tiende jaar diverse jeugdelftallen van BVO De Graafschap. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor De Graafschap O17. Férran vond het dan ook een grote eer dat hij maandag voor Pinksteren van trainer Tim Bakens van De Graafschap O19 kreeg te horen dat hij was geselecteerd voor het Ruurlose toernooi waaraan De Graafschap na zeven jaar afwezigheid weer aan deelnam. Zijn voetbal 'roots' liggen immers bij VV Ruurlo. Als E- pupil werd Férran door De Graafschap gescout. En zo kon het gebeuren dat Férran tegen het Deense Odense BK na zeven jaar weer zijn eerste wedstrijd op 't Rikkelder speelde. Op de openingsdag van het toernooi maakte het duel tegen zijn 'eigen' VV Ruurlo echter de meeste indruk. "Dat was wel heel speciaal. Ik speelde onder meer tegen mijn neef David Mackaay en tegen mijn buurjongen Maik van den Toorn. Als verdediger kwam ik een aantal keren tegenover hun te staan." Ook tijdens de rest van het toernooi kreeg Férran de nodige speelminuten. "Alleen het eerste duel op zondag tegen SK Slovan Bratislave had ik geen basisplaats", zo verklaart hij bescheiden als De Graafschap Eerste Pinksterdag zich als groepswinnaar voor de halve finale op maandag plaats. Overtuigend wordt in de halve finale met 2-0 van het Deense AC Horsens gewonnen.

Vertrouwen
Dan volgt de finale tegen titelverdediger Kalmar FF uit Zweden. Als Férran als laatste aan het publiek wordt voorgesteld klinkt er een extra hard applaus vanaf de zijlijn. "Ik dat dacht ze me tijdens de voorstelling vergeten hadden. Maar dat was bewust zo heb ik achteraf begrepen. Wel heel leuk hoor." Uiteindelijk verliest De Graafschap met 2-1 van Kalmar FF. Mombarg had graag het toernooi gewonnen. "Dat had de deelname nog unieker gemaakt", zo verklaarde de talentvolle speler na afloop toch enigszins teleurgesteld. Komend seizoen speelt Férran bij De Graafschap O19. Echter niet onder trainer Tim Bakens. "Die vertrekt als jeugdtrainer jammer genoeg naar Almere City. Hij gaf mij tijdens dit toernooi volop vertrouwen. Ik zal dit toernooi nooit meer vergeten. En hopelijk kom ik hier volgend jaar terug. En met een tweede plaats zijn we dik tevreden. Dit smaakt naar meer", als Férran na de finale zijn familieleden opzoekt die tijdens het toernooi altijd langs de lijn stonden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden