Wethouder Gerjan Teselink kwam Wim en Dika Roekevisch feliciteren met hun zestig jarig huwelijk. Foto: Jan Hendriksen.
Wethouder Gerjan Teselink kwam Wim en Dika Roekevisch feliciteren met hun zestig jarig huwelijk. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Wim en Dika Roekevisch zestig jaar getrouwd

Wim en Dika Roekevisch zestig jaar getrouwd

RUURLO – Genieten van de mooie dingen in het leven. Dat hebben Wim (79) en Dika Roekevisch (79) altijd gedaan. Ook in mindere tijden. En daar voegt Dika in onvervalst dialect aan toe: "'t Is nog nooit zo donker west of 't werd altied wel weer licht."

Door Jan Hendriksen

Wim Roekevisch en Dika Roekevisch-Pardijs waren woensdag 12 juni zestig jaar getrouwd. Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland kwam het diamanten echtpaar daarmee vrijdagmiddag persoonlijk feliciteren. Een prachtig boeket siert dan ook de woonkamer evenals de tafel in de ontvangsthal van huize Roekevisch. Daarvoor had de buurt gezorgd.

De geboorte wiegen van Wim en Dika stonden in Ruurlo. Wim groeide op boerderij Beekman 'op'. Dika 'op' boerderij De Koopman waar Wim bij introk toen ze in 1959 in het huwelijk traden. Het tweetal leerde elkaar na de lagere landbouwschool en de nijverheidsschool kennen bij café De Keizerskroon in Ruurlo tijdens de 'Herfstmarkt' die in de jaren vijftig steevast in november plaatsvonden. "We kenden elkaar al wel van de jongerenverenigingen BOLH (Dika) en BOG (Wim). Maar na een dansje op muziek van de Moodchers kregen we serieus verkering", zo herinnert Dika zich nog goed. Als geboren boerenzoon trad Wim na zijn trouwen in dienst als inseminator van de plaatselijke rundvee KI. "Ik ben vijf jaar lang vanuit de 'bollenschuur' tegenover Kasteel Ruurlo de boer op geweest. Een prachtige tijd was dat." Maar iedereen kent in Ruurlo en omgeving 'grote' Wim als verzekeringsadviseur. Maar liefst 38 jaar was hij werkzaam in deze branche tot hij met pensioen ging. In die periode vervulde hij ook diverse bestuursfuncties en was hij jarenlang (32) politiek actief als raadslid voor de VVD binnen de voormalige gemeente Ruurlo. Tweemaal was hij voor een periode van vier jaar wethouder. Verder was Wim onder meer vele jaren voorzitter van Oranjevereniging Ruurlo, Tennisvereniging Ruurlo, Stichting OPONOA (Openbaar Primair Onderwijs Noord- en Oost-Achterhoek) en bestuurslid van de landelijke tennisbond. "Diverse jaren zijn we met ons tweetjes naar tennistoernooien op Wimbledon (Londen) en naar Roland Garros (Parijs) geweest."

'Opgevangen'

"Dit alles had ik niet kunnen doen als Dika thuis niet alles had 'opgevangen", zo vertelt Wim terwijl hij laat weten dat hij voor al zijn maatschappelijk vervulde functies Koninklijk is onderscheiden. Dika was en is nog steeds actief. Jarenlang verzorgde ze de collecte voor de Nierstichting. Dika: "Wim raakte op een gegeven moment een nier kwijt. Zodoende was ik actief voor die stichting." Nog steeds is Dika actief voor de plaatselijke Welfare. Elke maandagmiddag is ze te vinden bij woonzorgcentrum De Bundeling waar de Welfare haar uitvalsbasis heeft. En steevast houdt ze woensdagavond vrij om te bridgen. Wim maakt elke dag nog een wandeling, een rondje 'Reurle'. "O, ja ik heb ook nog zes maal de Nijmeegse Vierdaagse gelopen", zo vertelt Wim. En als vaste seizoenskaarthouder van De Graafschap is Wim met een aantal ' Reurlsen' altijd bij de thuiswedstrijden op De Vijverberg in Doetinchem te vinden.

Prachtig

Op hun trouwdag vierden Wim en Dika in het bijzijn van hun twee zoons, twee schoondochters, vijf kleinkinderen, verdere familie, vrienden en buren hun diamanten huwelijksfeest op de locatie waar ze ook zestig jaar geleden hun trouwdag vierden. "We hebben bij De Keizerskroon een prachtige dag gehad. We hebben er van genoten. Een van al die mooie dingen die we samen hebben mogen meemaken", zo besluiten Wim en Dika het gesprek.

Meer berichten