Het eerste lot van de Zonnebloemloterij voor de eigenaren van 't Vierspan. Foto: Jaime Lebbink
Het eerste lot van de Zonnebloemloterij voor de eigenaren van 't Vierspan. Foto: Jaime Lebbink (Foto: Picasa)

Zonnebloem verkoopt eerste lot Zonnebloemloterij

BORCULO - Cafetaria-Restaurant 't Vierspan in Borculo was dit jaar de plaats waar het eerste lot van de Zonnebloemloterij werd aangeboden. Uit handen van de voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo, Ton van Uem, namen de eigenaren, Jennefer en Arjan Hoogstra, het eerste lot op woensdag 12 juni in ontvangst.

Het is inmiddels een traditie dat elk jaar een bedrijf of instelling de eer te beurt valt het eerste lot te ontvangen. Arjan Hoogstra vertelde het oprecht als voorrecht te beschouwen dat hun bedrijf dit jaar werd gevraagd de aftrap voor de loterij te verrichten. "Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, waar mogelijk, een bijdrage te leveren aan plaatselijke instellingen, zoals de Zonnebloem", zo legt hij uit. Als een blijk daarvan kocht hij 50 loten en schonk hij tien dinerwaardebonnen van elk tien euro. Een beloftevolle start van een naar verwachting opnieuw succesrijke loterijverkoop. Met dank aan de vele vrijwilligers die hiervoor tussen 17 en 29 juni in Borculo en Haarlo op pad zullen gaan.
De Zonnebloem, afd. Borculo-Haarlo, viert dit jaar dat zij 50 jaar geleden werd opgericht. Het hele jaar staat in het licht van dit jubileum met als hoogtepunt de feestelijke middag op zaterdag 23 november. Het werk van de Zonnebloem gaat daarna gewoon door. De noodzaak om mensen met een lichamelijke beperking, die daardoor in een isolement dreigen te raken, een handje te helpen wordt alleen maar groter nu mensen steeds ouder worden. De vraag naar vrijwilligers neemt hierdoor toe. Wie een van die vrijwilligers wil zijn, kan contact opnemen met Ton van Uem, 0545 – 272754.

Meer berichten