Er zijn tijdens de boekenbeurs ook diverse kramen ingericht met een gevarieerd aanbod van zelfgemaakte producten. Foto: PR.
Er zijn tijdens de boekenbeurs ook diverse kramen ingericht met een gevarieerd aanbod van zelfgemaakte producten. Foto: PR. (Foto: )

Boekenbeurs met markt, verloting en gastspreker Westerbork Scholenproject

RUURLO - Samen met de opbrengst van de statiegeldactie bij Plus supermarkt Kogelman heeft de Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo nu een deel van het jaarlijks benodigde bedrag binnen. De opbrengst van de boekenbeurs met markt op zondag 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het Bakhuus van de Wilghenhoeve moet voor een ander deel zorgen, zodat ook de volgende groepen zeven en acht op excursie kunnen naar Kamp Westerbork.

Onder het mom 'Samen actief voor het Westerbork scholenproject' belooft de financiële actiedag op zondag 23 juni weer een gezellige drukte met 'voor elk wat wils'. In het Bakhuus van de Wilghenhoeve staan weer duizenden boeken uitgestald, waaronder ook kinderboeken. Er zijn gezellige zitjes waar men kan genieten van koffie/thee met zelfgebakken kruidkoek en van soep met een broodje, en er is een 'verloting met altijd prijs'. In de grote tent zijn diverse kramen ingericht met een gevarieerd aanbod van zelfgemaakte producten, zoals honing en jams, sieraden, viltfiguren, haakwerk, brocante, geconserveerde producten in fles, kleding, schilderijen en kersenpittenzakken. Daarnaast kunnen in een aparte ruimte tarotkaarten worden gelegd. In een nieuwe zelfgemaakte Ruurlose Gebakkraam, staan leerlingen van groep zeven en acht van de Ruurlose basisscholen zelfgebakken taart, koek, cake en koekjes te verkopen.

Gastspreker
Bijzonder dit jaar is de komst van de gastspreker Frits Gies (Almen), auteur van het boek 'Bist du ein Jude?'. Het boek beschrijft hoe de Joodse tiener - in navolging van zijn opa en vader – zich tegen de nazi's verzet, en hoe de rode draad van goed en kwaad dwars door vriend en vijand loopt. Nog steeds viert Frits Gies zijn vrijheid door op scholen en op lezingen in Nederland en Duitsland zijn geschiedenis te vertellen. Van 14.00 tot 15.00 uur zal deze rasverteller aan de hand van zijn boek zijn levensverhaal en levenswijsheid met ons delen. De Boekenbeurs met markt, verloting en gastspreker vindt plaats op zondag 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur in en rond het Bakhuus van De Wilghenhoeve aan de Tolhutterweg 3 in Ruurlo. De toegang is gratis.

Meer berichten