Ouderen van Het Bundeltje bij de expositie. Foto: PR
Ouderen van Het Bundeltje bij de expositie. Foto: PR (Foto: )

Ouderen enthousiast over Mathilde-expositie in Ruurlo

RUURLO – Zowel jong als oud voelt zich aangetrokken tot de expositie 'Mathilde – van muze tot mythe in Ruurlo'. Afgelopen week bewonderden ouderen van dagopvang 'Het Bundeltje' de kunstwerken. Ze bezochten de expositie in de drie locaties: Galerie De Smidse, de Dorpskerk en de etalages van Modehuis Teunissen waar bijzondere – door Fong Leng ontworpen – modecreaties te zien zijn.

Na een hartelijk welkom in De Smidse werd in het kort verteld wie Mathilde was, waar ze geboren werd en waarom ze zo bekend geworden is. Daarna werd hetgeen in de schilderijen en beelden te zien is toegelicht. Ook werd geduid wat de kunstenaar met symbolieken in de kunstwerken wilde laten zien. De ouderen genoten zichtbaar van de kunstwerken.

Vervolgens werd de Dorpskerk aangedaan waar het prachtige drieluik over het leven van Mathilde staat opgesteld. Na een kopje koffie in lunchroom Lievestro werden de etalages van Modehuis Teunissen bezocht. Met enthousiasme en bewondering bekeken de ouderen de prachtige modecreaties van Fong Leng. Zoals bekend droeg Mathilde dag en nacht de bijzondere gewaden van Fong Leng.

Op de expositie 'Mathilde – van muze tot mythe - in Ruurlo' tonen 26 kunstenaars in totaal 60, meest figuratieve, schilderijen en 20 beelden. Rond 30 procent van de kunstwerken heeft Mathilde Willink als thema. Het is verrassend te zien hoe verschillend de kunstenaars – afkomstig uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland – dit thema hebben vertaald naar vaak indrukwekkende schilderijen en beelden. Fong-Leng – de boezemvriendin van Mathilde – vulde dit aan met haar kunstwerken. Nooit eerder pakte Fong-Leng zo groots uit en waarschijnlijk is dit ook meteen de laatste keer dat zij met zoveel werk naar een expositie ergens in het land gaat.

De expositie is dagelijks geopend tussen 11.00 en 17.00 uur, behalve op maandag.


www.mathildeinruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden