De winnaars van de Borculose Golfkampioenschappen. Foto: PR
De winnaars van de Borculose Golfkampioenschappen. Foto: PR (Foto: )

Maarten Bos en Hermien ten Barge winnen Borculose Golfkampioenschappen

BORCULO - Onder schitterende omstandigheden zijn woensdag 5 juni de jaarlijkse Borculose Golfkampioenschappen gehouden op de prachtige banen van de Lochemse Golfclub. De belangstelling voor dit goed georganiseerde evenement was wederom groot ( 50 deelnemers hadden zich in eerste instantie ingeschreven) en zal waarschijnlijk volgend jaar de limiet van 54 bereiken.

Het toernooi dat open staat voor inwoners en oud-inwoners van Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo werd bezocht door een uitstekende mix van jong en oud maar ook door ervaren en minder ervaren spelers. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd heerste er een fantastische sfeer, wat natuurlijk bevorderd werd door het mooie weer en de prachtige omstandigheden op de Lochemse Golfclub.

De prijsuitreiking werd verricht door de sponsoren van het toernooi: Bert Ribbers (Kerkemeijer) en Tonny Winkelhorst (Baks Borculo) en vond plaats bij Buitencentrum Kerkemeijer. Hier konden alle deelnemers nog genieten van een heerlijk dinerbuffet.

Bij de heren was er een waardige opvolger van Raymond Prinsen die vorig jaar met 39 punten de hoofdprijs won, in de persoon van Maarten Bos met een ongelooflijke score van 41 punten ( hcp 9.2). Door omstandigheden was hij een aantal jaren verhinderd maar heeft laten zien waartoe hij in staat is en zal volgend jaar zeker van de partij zijn om zijn titel te verdedigen. Bij de dames was Hermien ten Barge de sterkste. Vorig jaar nog derde maar nu winnaar met 38 punten. Op basis van haar speelsterkte ( hcp 24.5) bleef zij Mieke Kornegoor (hcp 28.6) nog juist voor.
Overige uitslagen: Neary dames: Christiane Bos; Neary heren: Frank Dogterom; Longest dames: Christiane Bos; Longest heren: Jan Saaltink;

Meer berichten