Mooi weer, mooie paardensport op het Pinksterconcours van de Hamelandse. Foto: PR
Mooi weer, mooie paardensport op het Pinksterconcours van de Hamelandse. Foto: PR (Foto: )

Pinksterconcours Hamelandse Ruiters geslaagd

BORCULO - Het Pinksterconcours, georganiseerd door de Hamelandse Ruiters uit Geesteren dat in Borculo is gehouden, werd - ondanks het weer op zaterdag - een mooie wedstrijd met talentvolle ponycombinaties en in de avond zat de sfeer bij de 40-pluswedstrijd er goed in. De Den Hartog Bokaal, die uitgereikt werd aan de beste 40-plusser, ging dit jaar naar Eelco Bergsma.

Maandag was het een prachtige dag, de grasbodem lag er goed bij en er hing een gezellige sfeer. Een wedstrijd waarbij het dressuur en het springen samen verreden worden is niet meer vanzelfsprekend en daarom was dit toch echt genieten voor de paardensportliefhebbers. Vanuit de tent konden de toeschouwers alles goed overzien. De combinaties bij de dressuur streden dit jaar om geselecteerd te worden voor een startplek op de Gelderse Kampioenschappen. Vele ruiters en amazones hebben de gewonnen prijzen in ontvangst genomen, waarbij ook extra prijzen werden uitgedeeld.

Ook de leden van de eigen vereniging (Hamelandse ruiters) hebben een goede thuiswedstrijd gehad. Chantal Thuinte won met Kallidin de klasse B dressuur in de eerste proef en werden derde in de tweede proef. Henk Veldhuis deed mee met de 40 plus wedstrijd op zaterdag, hierbij won hij met Hero de klasse L. Jan Lutke Willink reed samen met zijn paard Zisinaa naar een tweede plek in de klasse L springen op maandag.

Meer berichten