Foto: Koolmees Photography
Foto: Koolmees Photography (Foto: )

Tiende editie Over De Top verbreekt opnieuw bezoekersrecord

'Wij komen vooral voor de relaxte sfeer'

Door Annekée Cuppers

LICHTENVOORDE – Ze moeten even bijkomen van de 'bak herrie' die metal-band Blind Sight vanuit The Rumble over het publiek uitstort. "Zet dat maar niet in de krant hoor, maar die muziek is niet helemaal ons ding," zo laat een bezoekster weten, "Maar dat is juist zo mooi aan dit festival, er is voor elk wat wils. Staat het je niet aan, dan ga je gewoon op de muziek af die je wel leuk vindt."

Uitgebreide line-up
En keus was er genoeg, afgelopen weekend op terrein De Swite. Ter gelegenheid van de tiende editie van het Lichtenvoordse festival trakteerde Over De Top het publiek op een extra uitgebreide line-up aan artiesten. De organisatie mocht opnieuw een record aantal bezoekers verwelkomen. Ondanks de slechte weersvoorspelling voor zaterdag kwamen er in het weekend van 8 en 9 juni zo'n 4600 feestgangers op het zomerse festival af.

De vriendin van de bezoekster vult aan: "Wat dat betreft zijn we wel diva's hoor. We kijken eerst wat het weer doet en kopen de kaarten pas op de dag zelf aan de kassa. Wij komen vooral voor de sfeer en om bekenden weer te zien. Juist door de kleinschaligheid kan dat hier ook nog gewoon. Het terrein is lekker overzichtelijk en er hangt een heel ongedwongen sfeertje. Je raakt makkelijk met onbekenden in gesprek en voor je het weet, is het optreden van het bandje waar je naar wilde gaan kijken alweer afgelopen. Maar ach, wat er precies op het programma staat, is voor ons eigenlijk helemaal niet zo belangrijk."

Gevarieerd aanbod met internationale en lokale artiesten
Over De Top kent naast straattheater en vermaak voor de kinderen verschillende podia waarop een keur aan bands en dj's met zeer uiteenlopende muziekstijlen voorbij komt. Dit jaar met opvallend veel internationale bands, onder andere uit Mexico, België, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Daarnaast is er ook ruimte voor lokale helden. Zo staat in de Jukebox de Lichtenvoordse funk- en soulband Hot Stuff vol enthousiasme een swingende medley van Abba-nummers op het feestende publiek af te vuren. Bijzonder om te zien is dat het publiek op een handjevol veertigplussers na vooral bestaat uit jongeren die zingend en dansend uit hun dak gaan op de muziek uit de tijd van hun ouders. De achtkoppige band zet een energiek optreden neer maar bewaart volgens goed gebruik het lekkerste voor het laatst. Met 'Relight my fire' trekt zangeres Laura Jansen nog even flink de strot los om alle energie vanuit het publiek terug de zaal in te slingeren. "Wat een super optreden, ik heb me helemaal kapot gedanst," laat een festivalganger weten. "Gelukkig dat ik morgen vrij ben want dat wordt vast en zeker spierpijn."

Recordaantal vrijwilligers
De organisatie kan tevreden terugkijken op een mooi jubileumfeestje waarbij een recordaantal van 230 vrijwilligers uit onder andere Oost Gelre, Aalten, Berkelland, Elst en Duitsland betrokken waren. Hen wacht straks nog een groots vrijwilligersfeest.

De volgende editie van Over De Top Festival vindt plaats tijdens het pinksterweekend van 30 en 31 mei 2020.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden