Nieuw dit jaar op de zaterdagavond tijdens Tractorpulling Ruurlo is de acht ton XL klasse. Foto: PR.
Nieuw dit jaar op de zaterdagavond tijdens Tractorpulling Ruurlo is de acht ton XL klasse. Foto: PR.

Zestiende editie van Tractorpulling Brouwershoek

RUURLO – De Tractorpulling-commissie van Buurtvereniging De Brouwershoek is achter de schermen alweer volop bezig met de organisatie van de zestiende editie van Tractorpulling Ruurlo. Dit jaar zal dit evenement op zaterdag 6 en zondag 7 juli plaatsvinden bij wederom de familie Hendriksen aan 't Oltwater in de Oltwater-Arena. Zaterdag beginnen de wedstrijden om 17.00 uur en zondag om 9.30 uur.

Door Jan Hendriksen

"We gaan weer ons uiterste best doen om er een supergezellig en sportief weekend van te maken en hopen dat de weergoden ons dit jaar weer goed gezind zijn", zo verklaart Martijn Nijenhuis van de Tractorpulling-commissie van Buurtvereniging De Brouwershoek. Zoals men van de buurtvereniging gewend is, wordt er weer op twee kleibanen getrokken. De wedstrijd van zondag telt mee voor de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA) competitie. Sleepwagens De Stille Wille en Buurman en Buurman zullen proberen om het de deelnemers zo moeilijk mogelijk te maken. Zaterdagavond wordt er per deelnemer eenmaal getrokken en de drie beste deelnemers komen nog een keer in actie om zo de winnaar te bepalen. 's Zondags wordt er wel tweemaal getrokken per klasse. Nieuw dit jaar op de zaterdagavond is de acht ton XL klasse. Martijn Nijenhuis: "Deze uit Denemarken overgewaaide klasse is dit jaar nieuw in Nederland en het zijn standaardtractoren met opgevoerde motoren welke nauwelijks onder doen voor de sport tractoren. Kortom: sensatie en geweld op de baan." Het team van de sleepwagen Stille Wille zal weer een paar Old-Stock tractors meebrengen om hiermee enkele demonstraties te kunnen geven.

'Trekkersbal'
"Verder is er wederom onze beroemde camping voor de pullers die beide dagen meedoen en 's avonds het feest in de schuur niet willen missen. In de schuur hebben we zaterdagavond natuurlijk weer het 'Trekkersbal' waar tot in de late uurtjes gefeest wordt. We gaan ons best doen om er weer een knalfeest van te maken met goeie muziek verzorgd door onze huis-DJ Alex", aldus Martijn Nijenhuis. 's Nachts wordt het evenemententerrein weer streng bewaakt zodat men rustig de tractoren kan laten staan voor de wedstrijden op de zondag.

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen zijn er weer diverse vermakelijkheden op het terrein aanwezig. Deze zullen evenals verleden jaar weer centraal op het terrein opgesteld worden zodat de ouders zowel de wedstrijden kunnen volgen als de kinderen in de gaten kunnen houden. Er is een springkussen en een skeltertrekbaan waar de kinderen hun eigen wedstrijd kunnen houden. Op de website www.tractorpullingruurlo.nl en op de Facebookpagina van Tractorpulling Ruurlo kan men op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden