Winnares Suzan Zieverink (midden) van KV 't Broek uit Ruurlo. Foto: PR.
Winnares Suzan Zieverink (midden) van KV 't Broek uit Ruurlo. Foto: PR. (Foto: )

Suzan Zieverink wint in Duitsland

Suzan Zieverink wint in Duitsland

RUURLO – In het Hemelvaartweekeinde nam een delegatie van de Nederlandse topklootschieters deel aan een internationaal toernooi in Duitsland. De delegatie bestond uit vier mannen, twee vrouwen, twee jongens en twee meisjes. Uit Ruurlo namen broer Patrick (mannen) en zus Suzan Zieverink (meisjes) van klootschietvereniging 't Broek deel aan het toernooi. En met succes. Suzan Zieverink won de onderdelen straat en veld.

Het betrof het jubileumtoernooi deel in het kader van het 125-jarig bestaan van de VSHB, een Duitse klootschietersbond en het 50-jarig bestaan van de IBA, de internationale klootschietersbond. Vrijdagmorgen stond het onderdeel straat op het programma en 's middags veld. De gehele zaterdag stond in het teken van het zetten, het belangrijkste klootschietersonderdeel voor de Duitsers. Op vrijdag moest het gebeuren voor de Nederlanders aangezien eerst het onderdeel straat en daarna het veld op het programma stonden. De jongens begonnen en hier won Luc Mensink enigszins onverwacht met een monsterscore van 1513 meter na tien schoten. Mirco Breuker gooide een redelijke wedstrijd en eindigde op 1365 meter wat een vijfde plek betekende. Na de jongens mocht Suzan Zieverink uit Ruurlo beginnen als eerste van de twee Nederlandse meiden. Ze gooide ver boven verwachting over een afstand van 1296 meter. Hiermee won ze met 245 meter voorsprong op de andere Nederlandse Jessica Reker die tweede werd. Bij de vrouwen won de Nederlandse Silke Tulk de wedstrijd (1295 meter). Bij de mannen eindigde Patrick Zieverink uit Ruurlo na tien schoten op een veertiende plaats met een matige afstand van 1284 meter. Martin Coppinger uit Ierland won het toernooi over tien schoten met 1865 meter. Vrijdagmiddag stond het onderdeel veld op het programma. Men had zes schoten om zo ver mogelijk te gooien. Wederom had Suzan Zieverink groot succes. Met 513 meter werd ze eerste. Bij de vrouwen won Silke Tulk (587 meter) en bij de mannen wederom de Ier Martin Coppinger met 789 meter.

Op zaterdag werd eerst het parcours van het EK 2020 verkend. Die wedstrijd wordt door de VSHB georganiseerd. In de middag begon men met zetten. Hier werd zoals verwacht niets door de Nederlandse delegatie gewonnen aangezien de Duitsers dit onderdeel veel meer en beter beoefenen. Suzan Zieverink behaalde toch nog een knappe vierde plaats met 125 meter in drie schoten. Bij de mannen mocht Patrick Zieverink als allerlaatste starten. Na drie goede schoten kwam hij uit op 181 meter. Een persoonlijk record en met dit resultaat eindigde hij als beste Nederlander. Al met al kunnen de Nederlanders terugkijken op een zeer succesvol en gezellig weekend in Duitsland. Ze hebben laten zien dat ze volgend jaar niet voor niets naar Duitsland afreizen voor EK 2020.


Meer berichten