Klasgenoten uit groep acht van de Kerst Zwartschool waren donderdag vroeg in het water van De Meene te vinden. Foto: Jan Hendriksen,
Klasgenoten uit groep acht van de Kerst Zwartschool waren donderdag vroeg in het water van De Meene te vinden. Foto: Jan Hendriksen,

Vroege vogels trekken nodige baantjes bij dauwzwemmen

Algemeen

Traditie bij recreatiebad De Meene in ere hersteld

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Een mooie traditie is in Ruurlo weer nieuw leven ingeblazen. Met dank aan Pien Meulenveld (21) en Marjolein van Haaften (18). Twee actieve toezichthouders van Recreatiebad De Meene. "Met het dauwzwemmen willen we oude tijden laten herleven." En daar slaagde het tweetal uitermate goed in. Bijna honderdvijftig 'vroege vogels' kwamen Hemelvaartsdag een duik in zwembad De Meene nemen. Aansluitend stond er in de Plaza van het recreatiebad een lekker ontbijt voor de actieve zwemmers klaar.

Menig fanatieke zwemmer is ooit op Hemelvaartsdag vroeg het bed uitgekomen om te dauwzwemmen in recreatiebad De Meene. Het was naar schatting van Christa Meulenveld, die per 1 mei in vaste dienst van Stichting Zwembad Ruurlo is, zeventien jaar geleden dat er voor het laatst 'dauw-gezwommen' werd in De Meene. "Tot aan de eeuwwisseling stond het dauwzwemmen jaarlijks steevast op de activiteitenagenda van De Meene. Maar door de tanende belangstelling eind vorige eeuw werd het begin deze eeuw van de agenda gehaald." Christa's dochter Pien en Marjolein van Haaften trokken de stoute schoenen aan en introduceerden vorige week het evenement weer opnieuw. En met groot succes. Het was Ruurloër Rinus Tragter die donderdag zich iets voor zes uur als eerste meldde aan de poort. Saillant detail: Tragter was begin oktober ook de eerste die tijdens de voorverkoop van kaarten voor het Ruurlose muziek-, theater-, en spektakelfestival Reurpop 2019 (Oele verkoop) ook voor de poort van De Meene. Het was echter Anja Schuurman uit Ruurlo die Hemelvaartsdag als eerste het water indook.
Vroeg uit de veren waren ook Wiet (8) en Keet (6) Klein Brinke. "Papa heeft me gisteravond gevraagd of ik vroeg mee naar het zwembad ging. En dat vond ik wel leuk en stoer", zo vertelt Wiet als ze samen met haar vader en zusje van een lekker hard broodje geniet. Inmiddels sjeesden de tien klasgenoten uit groep acht van de Kerst Zwartschool Stijn, Famke, Hiske, Eva, Tessel, Kimberly, Thijmen, Thijs, Joots en Dick van de hoge dubbele waterglijbaan. Het tiental was al ruim een uur in het water te vinden en kregen geen genoeg van al het gespetter.

Baantjes
Zelfs vroege vogels uit Borculo zoals de familie's Wallaart, Dinkelman en Kers waren naar Ruurlo gekomen. De families genoten zichtbaar van de vroege openstelling. Evenals de voltallige Ruurlose familie Timmerman. Vader Arian Timmerman, moeder Elyse Moonen en hun drie dochters Emma (9), Bente (13) en Maeve (11) waren van de partij. Na de nodige baantjes getrokken te hebben genoot het vijftal van het heerlijke uitgebreide ontbijt dat mede mogelijk was gemaakt door Coop Ruurlo.

Vervolg
Als het aan Pien Meulenveld en Marjolein van Haaften ligt komt er volgend jaar een vervolg van het dauwzemmen. "We hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. De belangstelling was ongekend. We hadden stilletjes op honderd deelnemers gerekend. Maar het werden er honderdvijftig. Prachtig. Hier doe je het allemaal voor", aldus Marjolein. Als het aan de twee toezichthouders ligt worden er nog meer oude tradities bij De Meene in ere hersteld. En daarbij denkt het tweetal aan onder meer het Moonlightzwemmen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant