De leerlingen zijn bezig geweest met het ontwerpen en drukken van verschillende producten zoals T-shirts en tassen. Foto: PR.
De leerlingen zijn bezig geweest met het ontwerpen en drukken van verschillende producten zoals T-shirts en tassen. Foto: PR.

Leerlingen De Driesprong werken aan project 'Kunst met een K'?

Algemeen

RUURLO – Leerlingen van buitenschool De Driesprong uit Ruurlo hebben afgelopen weken gewerkt aan het project 'Kunst met een K'. De leerlingen hebben in groepen kennis gemaakt verschillende kunstdisciplines.

Daarnaast zijn de leerlingen van de groepen zes, zeven en acht samen met de leerlingen van openbare basisschool 't Palet uit Groenlo naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest. Uiteindelijk hebben alle leerlingen als eindpresentatie een prachtig museum ingericht in de school. De Driesprong heeft ook een lokale ondernemer betrokken bij dit project. Het bedrijf Transferpersshop heeft tijdelijk een drukpers ter beschikking gesteld aan de school. De leerlingen zijn bezig geweest met het ontwerpen en drukken van verschillende producten zoals T-shirts en tassen. "Prachtig om te zien dat de ondernemer in Ruurlo openstaat en/of investeert in het onderwijs in Ruurlo. De samenwerking met vakmensen kan zorgen voor een verrijking van het onderwijsaanbod. Een afwisseling tussen praktijk en theorie werkt vaak enorm motiverend", aldus leerkracht Petra Brinkerink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant