Foto: PR
Foto: PR

130 jaar verenigingservaring bij Volharding

Algemeen

BORCULO - Tijdens het Sing-A-Long concert van Volharding zijn zeven jubilarissen gehuldigd. Voor de pauze werden zij naar voren gehaald en ze mochten plaats nemen op de barkrukken rondom de versierde hangtafel waar hen een drankje werd geserveerd. Rondom de hangtafel zaten Lisette Blekkink (40 jaar lid), Mark Assink (25 jaar lid), Harm Tjoonk (25 jaar lid), Jaap Mengerink (25 jaar lid), Nienke Enzerink (5 jaar lid), Esmee Hekkelman (5 jaar lid) en Anouk Schuilenborg (5 jaar lid).

Mark is begonnen in Ruurlo bij Sophia's Lust. In 1993 is Mark bij de muziek gegaan als slagwerker. Een leuk weetje is dat Mark iets heeft met de uniformen. "Toen ik het pak had ingeleverd in Ruurlo was ik even vergeten het speldje van het 12,5 jarig jubileum eraf te halen. Maar gelukkig is die weer terug. En toen ik het muziekpak aan mijn ouders had afgegeven zodat ik door kon feesten, was ik vergeten dat de fietssleutel er nog in zat."
Esmee en Nienke zijn vijf jaar geleden naar Volharding gekomen vanuit Aquafilles en Esmee traint ook nog bij Papillon in Apeldoorn. Anouk is vijf jaar geleden vanuit het Klein Begin naar Volharding gekomen. Sinds een jaar of drie altijd samen naar de wedstrijden van de NTSB. Onlangs is Esmee nog drie keer Nederlands kampioen geworden in Almere en dat was haar 25ste Nederlandse titel. En daar stonden Nienke en Anouk ook op het podium.
Lisette, al veertig jaar bij de vereniging en niet alleen druk met het muziek maken maar ook al zeven jaar in het bestuur, nu als secretaris. Lisette zit in de concertcommissie, in de commissie voor Sinterklaas en Palmpasen, heeft de bibliotheek onlangs overgenomen en houdt zich bezig met de nieuwe kleding. Een echte duizendpoot. Zoals ze zelf al zegt: "Ik ben niet zo'n denker maar meer van het doen. Dus zeg maar wat ik moet doen dan komt het goed."
Harm heeft zich jarenlang ingezet voor de concertcommissie, en is momenteel gevorderd tot het schrijven van samba's voor de slagwerkgroep. Een van die samba's is ook vanavond gespeeld. Jaap en Harm worden toch wel een beetje gezien als stille genieters van de groep, maar als er wat gezegd wordt, dan is het ook meteen messcherp. Al diverse drumbanduitjes zijn door de heren georganiseerd. En die organisatie nemen ze altijd heel serieus. Ze willen het beste voor de leden, dus gaan altijd eerst zelf op veldonderzoek uit om voor te proeven.
Volharding is blij met de trouwe leden en hoopt nog lang van hun inbreng te mogen genieten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant