Zonnebloem op pad met de huifkar

Dankzij het liftje van de huifkar kon iedereen gemakkelijk in de huifkar stappen. Foto: PR
Dankzij het liftje van de huifkar kon iedereen gemakkelijk in de huifkar stappen. Foto: PR (Foto: )

GEESTEREN/GELSELAAR - Woensdagmiddag ruim op tijd verschenen de eerste gasten al bij de Melktap, voor een rit met de huifkar, georganiseerd door de Zonnebloem afdeling Geesteren-Gelselaar.

Voorzitter Jannie Kreunen kon een hele grote groep gasten welkom heten, zelfs was er even twijfel of er genoeg plaats was in de huifkar, anders zou een tweede wagen van stal gehaald moeten worden. Dat bleek niet nodig.
Nadat ieder van de koffie of thee met cake of koek had genoten, nam men plaats in de huifkar. Het werd bijzonder op prijs gesteld dat men desgewenst ook met een lift de huifkar kon betreden. Zo kon iedereen mee.
De tocht ging dit keer achter langs de Hambroekplas, via de Scharpenoortsdijk, over de stuw van de Berkel, richting Waterhoek, Dijkhoek naar de Lebbenbrugge.
Hier werd even een kleine stop in gelast, en werd de gasten iets te drinken aangeboden en een lekker hapje. Daarna ging de tocht verder richting Stellenkamp, en werd de Maandagsdijk afgereden om vervolgens weer via de Enteldijk naar Borculo terug te keren. Het laatste stukje ging door de wijk Het Elbrink, langs de botenloods van de Berkelzomp.
Na een rit van zo'n anderhalf uur, waar veel herinneringen waren opgehaald, keerde men terug bij de Melktap, waar voor iedereen een heerlijke kop soep met broodjes stond te wachten.
Het was een zeer geslaagde tocht, mede door de goede zorg van Willy en Claudy Erinkveld voor wat betreft huifkar en ontvangstruimte, en door de Zonnebloem-vrijwilligers.

Meer berichten