Koen en Linda Hoijtink (links) en Niek en Esther Sprukkelhorst met de aangeboden shirts. Foto: Jan Hendriksen,
Koen en Linda Hoijtink (links) en Niek en Esther Sprukkelhorst met de aangeboden shirts. Foto: Jan Hendriksen, (Foto: )

Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst goed voor 675 duels in VV Ruurlo 1

RUURLO – Ze zijn door en door rasechte clubmensen die beiden al (bijna) zeventien jaar onafgebroken met elkaar optrekken: Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst. Zondag werd het tweetal nietsvermoedend op sportpark 't Rikkelder voor aanvang van het laatste thuisduel van het seizoen 2018-2019 in het 'zonnetje' gezet. Hoijtink en Sprukkelhorst speelden namelijk respectievelijk hun 350ste en 325ste wedstrijd in het eerste elftal van voetbalvereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Nietsvermoedend verrichte aanvoerder Koen Hoijtink (34) op de middenstip de toss met de tegenstander VV Doetinchem, Niek Sprukkelhorst (32) liep als 'laatste man' richting het zestienmetergebied als voorzitter Henry Meutstege aan Sprukkelhorst vraagt om even naar de middencirkel te komen. "Als waardering voor jullie jarenlange inzet en trouwe dienst aan VV Ruurlo willen we jullie bedanken en huldigen. Het blijkt namelijk dat jullie beiden al meer dan driehonderd officiële wedstrijden in de hoofdmacht van onze club hebben gespeeld. Dat is uniek en dat waarderen we zeer", zo sprak Meutstege. Als herinnering ontvingen Hoijtink en Sprukkelhorst een ingelijst VV Ruurlo shirt met daarop hun bijnamen: Luigi (Hoijtink) en Sjaak (Sprukkelhorst). Bijnamen die beiden uit hun vriendengroep als 'tieners' kregen aangemeten.

Middenvelder Koen Hoijtink debuteerde op zeventienjarige leeftijd onder trainer Maarten Wolventang in het eerste van VV Ruurlo. Evenals Niek Sprukkelhorst maakt hij diverse kampioenschappen en enkele degradaties met het eerste elftal mee. Een van de hoogtepunten in die zeventien jaar vormden de promotiewedstrijden in de nacompetitie tegen VV Trekvogels uit Nijmegen in het seizoen 2011-2012. "We verloren toen thuis na een strafschoppenserie. Ik miste de beslissende strafschop. Maar het was onder aanvoering van trainer Jan Ligtenberg sportief gezien wel een van de mooiste seizoenen", zo verklaart Sprukkelhorst zondagavond na afloop van het duel tegen VV Doetinchem waar hij een bittere nasmaak aan overhield. "We gingen met maar liefst 1-7 de bietenbrug op maar we handhaafden ons dit seizoen in de derde klasse C omdat VIOS Beltrum met 1-0 van MvR verloor. Door allerlei blessures hebben we dit seizoen jammer genoeg niet in onze allerbeste opstelling kunnen spelen." Ook halen beiden het kampioen-duel in 2016 tegen SV Dinxperlo in de vierde klasse aan. "Het was het eerste seizoen onder trainer Wouter Schouten waarmee we ook jarenlang hebben gespeeld."
Of het tweetal ook volgend seizoen in de hoofdmacht van VV Ruurlo te bewonderen is is nog niet duidelijk. "Daar beslissen we deze week over. "Zet Niek een punt achter zijn carrière in Ruurlo 1. Dan stop ik ook", zo verklaart Hoijtink. Sprukkelhorst geeft het zelfde antwoord. "Als Koen stop stop ik ook."

Meer berichten